19:55 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις της η ΝΔ θα στηρίξει τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ανοιχτή σε επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών η κυβέρνηση.

Το μεσημέρι εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία που περιέχει τη ρύθμιση για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Κατά την επεξεργασία της ρύθμισης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το κλίμα ήταν συναινετικό και η πλειονότητα των φορέων που τοποθετήθηκαν να τάσσονται υπέρ της διάταξης που προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η ΝΔ, παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις της θα υπερψηφίσει τη νέα ρύθμιση, ενώ η ΔΗΣΥ εξέφρασε τη διαφωνία της. Τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στη συζήτηση που θα γίνει σήμερα στην ολομέλεια.

Η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, έθεσε το ζήτημα της επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης της απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση να τους επιβραβεύσει εν ευθέτω χρόνω και κάλεσε την ΝΔ να καταθέσει σχετική ρύθμιση και να συνηγορήσει η κυβέρνηση, πάντα σε διάλογο με τις Τράπεζες. Θα υπάρξουν ρυθμίσεις επιβράβευσης των «πράσινων δάνειων» με μειώσεις δόσεων κατά 50-70%, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σχετικά:

ΕΕΤ: Η ρύθμιση για την πρώτη κατοικία καλύπτει το 70% των δανειοληπτών
Τζανακόπουλος για α' κατοικία: Εντός της εβδομάδας η ψήφιση
ΝΔ για α’ κατοικία: Ψηφίζουμε «ναι» επί της αρχής παρότι δεν επιβραβεύονται οι συνεπείς
Δραγασάκης για πρώτη κατοικία: Προϊόν συμβιβασμού η πρότασή μας
Στη Βουλή η ρύθμιση για την πρώτη κατοικία - Τι προβλέπει
Θετικοί σε ρύθμιση επιβράβευσης συνεπών δανειοληπτών Δραγασάκης - Φλαμπουράρης
Tags:
νόμος Κατσέλη, πρώτη κατοικία, ΝΔ, Βουλή, Γιάννης Δραγασάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK