00:13 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι από τις πλέον θερμές περιοχές του πλανήτη και πιθανόν θα συνεχίσει να είναι, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Η Τουρκία έχει δική της ατζέντα και δεν συνεργάζεται καλά ούτε με τους γείτονες, ούτε με τους ιστορικά συμμάχους της, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

«Εμείς έχουμε καθημερινά προβλήματα με τους Τούρκους. Όπως ξέρετε, δεν έχουν σταματήσει να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο και τα χωρικά μας ύδατα» τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνοντας πως η Τουρκία αποτελεί μονίμως μεγάλο πρόβλημα.

Ανέφερε επιπλέον ότι σε καθημερινή βάση η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις παραβιάσεις, χωρίς να αφήνει καμία αναπάντητη, ωστόσο όπως συμπλήρωσε, «προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να χαμηλώσει η ένταση».

«Προσπαθούμε και είμαστε ψύχραιμοι, οι αντιδράσεις μας είναι μετρημένες και υπολογίζουμε σοβαρά το κάθε τι, με σκοπό να μένουν ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας και οι πιθανότητες να καταφέρουμε κάτι επιτυχές», συνέχισε.

Είπε επίσης ότι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι από τις πλέον θερμές περιοχές του πλανήτη και πιθανόν θα συνεχίσει να είναι, με την ύπαρξη σοβαρών αποθεμάτων υδρογονανθράκων να έχει δημιουργήσει σοβαρές θέσεις και αντιθέσεις.

Ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε στις τριμερείς συνεργασίες που από κοινού προωθούνται με την Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τις τετραμερείς στα Βαλκάνια.

Σε ό,τι αφορά την Αγιά Σοφιά και την πρόθεση της Άγκυρας να τη μετατρέψει σε τζαμί, τόνισε ότι έχει καθιερωθεί από την Unesco ως παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σχετικά:

Αποστολάκης για την παρενόχληση των Τούρκων στο Σινούκ του Τσίπρα: «Ηταν χοντρή πατάτα»
Αποστολάκης: Το δύσκολο δεν είναι να κάνεις πόλεμο, αλλά να μην κάνεις πόλεμο
Δεκάδες παραβιάσεις στο Αιγαίο από τα τουρκικά μαχητικά ανήμερα της 25ης Μαρτίου
Tags:
Αγία Σοφία, ελληνοτουρκικά, άμυνα, Ευάγγελος Αποστολάκης, Ελλάδα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK