05:38 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κάνει λόγο για «θράσος» από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που καταγγέλλουν «σκευωρία» για την άσκηση διώξεων με αφορμή δάνεια που έχουν λάβει.

Το ερώτημα «πώς και πότε θα επιστρέψουν τα κλεμμένα;» θέτει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, μετά τις διώξεις που άσκησε η Δικαιοσύνη σε βάρος 115 ατόμων για τα δάνεια των δύο κομμάτων.

Την Παρασκευή, η Οικονομική Εισαγγελία απέστειλε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών σε οικονομικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθώς και σε στελέχη πέντε τραπεζών, για επισφαλείς δανειοδοτήσεις των δύο κομμάτων την περίοδο 2000-2011 που ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ.

Η κίνηση προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις των δύο κομμάτων, με τη ΝΔ να κάνει λόγο για «στήσιμο» παράστασης από την κυβέρνηση.

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν το θράσος να κάνουν λόγο για "σκευωρία", επειδή αντί τελικά να σβηστούν με τη δική τους τροπολογία οι ποινικές ευθύνες τους για τα θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων, πλέον καλούνται να δώσουν απαντήσεις στη Δικαιοσύνη», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Το Μαξίμου καλεί, ακόμη, τα δύο κόμματα να δώσουν απαντήσεις στον ελληνικό λαό.

«Πέρα από τις απαντήσεις στο φυσικό τους δικαστή, οφείλουν όμως να δώσουν χωρίς περιστροφές απαντήσεις και στον ελληνικό λαό: Πώς και πότε θα επιστρέψουν τα κλεμμένα;» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Σχετικά:

ΣΥΡΙΖΑ προς Μητσοτάκη: Να εξηγήσει πώς θα επιστρέψει τα χρήματα από τα θαλασσοδάνεια
ΝΔ για δάνεια: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει πια κανέναν
Tags:
δάνεια κομμάτων, δάνεια, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Μέγαρο Μαξίμου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK