01:56 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στις 18 Απριλίου θα συζητηθεί στη Βουλή το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, όπως δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, προσθέτοντας ότι η ολομέλεια θα αποφασίσει τη διεκδίκησή τους «σε κλίμακα Ευρώπης».

Το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής στις 18 Απριλίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, στη Λάρισα.

«Η ολομέλεια θα πάρει απόφαση ώστε σε κλίμακα Ευρώπης να διεκδικηθούν οι αποζημιώσεις», δήλωσε ο κ. Βούτσης και χαρακτήρισε το γεγονός «μια ιστορική στιγμή που θα δρομολογήσει μια διεθνή συζήτηση και μια διεκδίκηση σε διακρατικό, διακοινοβουλευτικό και νομικό επίπεδο».

Ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε επίσης πως με έξοδα της Βουλής θα εγκαινιαστεί στις 2 Μαΐου, στο Άουσβιτς, ένα μουσείο — έκθεση για τα θύματα των Ελλήνων που βρέθηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι είναι σημαντικό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη «να νικήσει η μνήμη απέναντι στις προσπάθειες για λήθη, διότι έχουν αναδειχθεί αναθεωρητικοί της ιστορίας οι οποίοι θέλουν να αναθεωρήσουν τα εγκλήματα, το Ολοκαύτωμα και τις ναζιστικές θηριωδίες».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη χτεσινή επέτειο από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα «ιστορικό αγωνιστικό υπόδειγμα μιας ανθρωποθυσίας» της μετεμφυλιακής περιόδου.

Tags:
γερμανικές αποζημιώσεις, στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς, Άουσβιτς, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, Ολομέλεια, Βουλή, Νίκος Βούτσης, Ελλάδα, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK