06:04 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης

Βούτσης: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα γίνει πλεονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Δήλωσε δικαιωμένος για το ότι είναι πρόεδρος της Βουλής ενώ υπεγράφη η Συμφωνία των Πρεσπών και εκτίμησε ότι η στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα, θα εξελιχθεί σε πλεονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους τους.

Για νέα εποχή γειτονίας και συνεργασίας που άνοιξε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι αισθάνεται δικαιωμένος που έκλεισε η εκκρεμότητα αυτή ενώ ήταν πρόεδρος της Βουλής.

«Επιμέναμε και αρκούσε, αρκούσε σε κάποιους, όλος ο κόσμος να ονομάζει Μακεδονία τη γείτονα χώρα, σε βάρος της ύπαρξης της ελληνικής Μακεδονίας. Αυτή ήταν η αλήθεια, τώρα έχει αποκατασταθεί σε κλίμακα πλανητική, διεθνών οργανισμών, η πραγματικότητα, η αλήθεια», είπε ο κ. Βούτσης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ — ΜΠΕ.

Ο πρόεδρος της Βουλής, εκτίμησε ότι η στάση που κράτησε στο θέμα η κυβέρνηση θα εξελιχθεί σε πλεονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του. Όπως εξήγησε η Συμφωνία των Πρεσπών, θα αποτιμηθεί και οι συγχύσεις που έχουν δημιουργηθεί γύρω από αυτή, δεν θα αντέξουν στο χρόνο και την πραγματικότητα.

«Ξέρετε, τα γεγονότα είναι αμείλικτα, διαμορφώνουν την ιστορία και μια τέτοια ιστορική συμφωνία θα αποτυπωθεί με συγκεκριμένο τρόπο σιγά σιγά και στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αυτό που ήταν ένα διακύβευμα, και καλεί και η αξιωματική αντιπολίτευση να είναι ένα από τα στοιχεία στα οποία θα αποτιμηθεί η δράση και το κυβερνητικό στίγμα, θα είναι στα πλεονεκτήματα και όχι στα μειονεκτήματα και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις της Αριστεράς που θα συμπορευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Βούτσης.

Σχετικά:

Μητσοτάκης: Θα αμβλύνουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών
Μήνυμα Μητσοτάκη: Να αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών
Συνθήματα εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών στις Σέρρες (Βίντεο)
Διαμαρτυρίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών άκουσε ο Παππάς στο Κιλκίς (Βίντεο)
Συμφωνία των Πρεσπών
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, ΣΥΡΙΖΑ, Βουλή, Νίκος Βούτσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK