14:23 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ευρωεκλογές 2019 (265)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Αμυράς και η οδοντίατρος Τέτα Διαμαντοπούλου θα είναι υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς ευρωκλογές, όπως ανακοίνωσε η Πειραιώς.

Υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές 2019 θα είναι ο Γιώργος Αμυράς και η Τέτα Διαμαντοπούλου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη γαλάζια παράταξη.

«Δύο ακόμη υποψηφίους ευρωβουλευτές ανακοινώνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή κ. Γιώργο Αμυρά και την οδοντίατρο και πρώην Εθνική Συντονίστρια για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, κ. Τέτα Διαμαντοπούλου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Αμυράς παραιτήθηκε το πρωί από βουλευτής, ανακοινώνοντας ότι «παραδίδει την έδρα του στο Ποτάμι, με το οποίο είχε πρωτοεκλεγεί τον Ιανουάριο του 2015».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι αποφάσισε να μην κάνει χρήση της «ντροπιαστικής τροπολογίας Κουντουρά», η οποία καταργεί το ασυμβίβαστο μεταξύ του υποψήφιου ευρωβουλευτή και του εν ενεργεία βουλευτή.

Τα βιογραφικά των δύο υποψηφίων

Ο Γιώργος Άμυρας γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα μαθητικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος της Νομικής Αθηνών, ο κ. Αμυράς εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς. Το 2010 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, ενώ στις ευρωεκλογές του 2014 εντάχθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και κατέλαβε την έβδομη θέση. Τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 εξελέγη βουλευτής της Β' Αθηνών με το Ποτάμι, από το οποίο αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2019 λόγω της αντίθεσής του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ενώνω τις δυνάμεις μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί εκφράζει τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα για να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και οι πολίτες να ζουν σε μία χώρα όπου υπάρχει προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον», σημειώνει ο ίδιος.

Η Τέτα Διαμαντοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας και ως επιστημονική συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Από το 1995 εργάστηκε ως οδοντίατρος στον ΟΚΑΝΑ. Από το 2013 έως το 2018 υπηρέτησε ως η πρώτη Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών της Ελλάδας και διετέλεσε εκπρόσωπος της χώρας στην Οριζόντια Ομάδα Ναρκωτικών του Συμβουλίου της Ε.Ε (HDG). Υπήρξε επίσης αναπληρώτρια Γραμματέας της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας (2012 — 2014).

«Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί το όραμα, οι αξίες και οι αρχές του φέρνουν νέα πνοή στην πολιτική ζωή της χώρας, στοχεύοντας σε μια Ελλάδα ισχυρή και ισότιμη στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια στηριζόμενη στην αξιοκρατία, την ηθική και τις μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα της πολιτικής: οικονομία, παιδεία, υγεία, ασφάλεια, δικαιοσύνη», αναφέρει. 

Θέμα:
Ευρωεκλογές 2019 (265)
Tags:
εκλογές 2019, ευρωεκλογές 2019, ευρωεκλογές, εκλογές, Νέα Δημοκρατία, Τέτα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Αμυράς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK