02:22 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας συνεχίζεται με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και τη δικαστική πορεία σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα.

Το Μέγαρο Μαξίμου επανέρχεται στο θέμα της Novartis κατηγορώντας εκ νέου Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ ότι «υπερασπίζονται τη γραμμή της παραγραφής του αδικήματος της δωροδοκίας υπουργών».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που εξαπέλυε δριμεία επίθεση κατά της ΕΡΤ για «διαστρέβλωση των θέσεων» του κόμματος. «Η κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης δεν έχει προηγούμενο. Το Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ένα χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε η Νέα Δημοκρατία

Σε ανακοίνωση — απάντηση στη ΝΔ, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονίζει πως «μόνη έγνοια» της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ είναι «να γλιτώσουν από ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τη Novartis».

«Τώρα κατανοούν όλοι γιατί ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση κατήγγειλε τη σπουδή ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να μην ψηφίσουν την ερμηνευτική δήλωση στο άρθρο 86 για την ευθύνη υπουργών», επισημαίνει το Μέγαρο Μαξίμου.

«Η μόνη έγνοια τους είναι τελικά να γλιτώσουν από ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τη Novartis, με το πρωτοφανές επιχείρημα ότι οι μίζες πήγαιναν σε υπουργούς στο πλαίσιο των καθηκόντων τους», προσθέτει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και καταλήγει: «Τους παραδίδουμε στη χλεύη των πολιτών».

Η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης — αντιπολίτευσης ξεκίνησε με αφορμή τη δικαστική πορεία της υπόθεσης Novartis σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα. Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ότι μεθοδεύουν «παραγραφή των αδικημάτων» με το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών και η ερμηνευτική δήλωση που ψηφίστηκε και διαχωρίζει τις περιπτώσεις παραγραφής των αδικημάτων.

Η ερμηνευτική δήλωση αποσαφηνίζει ότι σύντομη παραγραφή έχουν μόνο τα αδικήματα που τελούνται «κατά την άσκηση» των υπουργικών καθηκόντων και όχι αυτά που τελούνται «επ' ευκαιρία» των υπουργικών καθηκόντων.

Για το ζήτημα κλήθηκε να τοποθετηθεί σήμερα στην ΕΡΤ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος δήλωσε ότι το αδίκημα της δωροδοκίας τελείται «κατά την άσκηση των καθηκόντων» του υπουργού, επικαλούμενος αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Μονταζιέρα» του Μαξίμου καταγγέλει ο Αθανασίου για τις δηλώσεις του στην ΕΡΤ

Η δήλωση προκάλεσε αντίδραση του Μαξίμου που ανέφερε ότι «με περισσό θράσος ο κ. Αθανασίου τόλμησε να ξεστομίσει τη φράση ότι "η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού" και επομένως τυχόν εγκληματικές πράξεις πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ έχουν παραγραφεί και θα παραμείνουν ατιμώρητες».

Μετά την οργισμένη ανακοίνωση της ΝΔ κατά της ΕΡΤ, η δημόσια τηλεόραση εξέδωσε επίσης ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει δεν «ευθύνεται για τις απαντήσεις που δίδονται ή για τις αντιδράσεις τις οποίες προκαλούν οι απαντήσεις».

Σχετικά:

Διευκρινίσεις ΕΡΤ για Αθανασίου: Δεν ευθυνόμαστε για τις απαντήσεις και τις αντιδράσεις
Tags:
ΕΡΤ, Κίνημα Αλλαγής, ΚΙΝΑΛ, Νέα Δημοκρατία, Novartis, Μέγαρο Μαξίμου, Χαράλαμπος Αθανασίου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK