13:40 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Ιαπωνίας είναι στην ατζέντα της επίσκεψης του Γιώργου Κατρούγκαλου στην Ιαπωνία. Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσει, μεταξύ άλλων, και με επιχειρηματικούς και οικονομικούς φορείς.

Επίσκεψη εργασίας στην Ιαπωνία θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα και Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η επίσκεψη του Κατρούγκαλου συμπίπτει με την επέτειο των 120 χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, και είναι η πρώτη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών από το 1996.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί, την Τρίτη, 16 Απριλίου, με τον Ιάπωνα ομόλογό του, Taro Kono.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στη Βαλκανική και στην Κορεατική χερσόνησο.

Θα εξεταστούν, επίσης, τρόποι αναβάθμισης και εντατικοποίησης των επαφών των δύο χωρών σε πολιτικό-υπηρεσιακό επίπεδο, καθώς και για την εν γένει ενίσχυση των διμερών σχέσεων με έμφαση στους τομείς των επενδύσεων, του τουρισμού, της ναυτιλίας, της επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού και της συνεργασίας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Ο κ. Κατρούγκαλος θα έχει, επίσης, συναντήσεις με επιχειρηματικούς και οικονομικούς φορείς, αλλά και με εκπροσώπους ιαπωνικών ΜΜΕ.

Tags:
επίσκεψη, συνεργασία, Υπουργείο Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, Ιαπωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK