23:16 26 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Περιοδεία Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άρτα και την Πρέβεζα, Οκτώβριος 2018

Μητσοτάκης: Οι αγορές συνεκτιμούν την πολιτική αλλαγή που ευνοεί τις επενδύσεις

© Φωτογραφία : Γραφείο Τύπου Νέας Δημοκρατίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη φιλοξενεί το Bloomberg σε άρθρο για την οικονομική πορεία της Ελλάδας που αποτιμάται θετικά από το ειδησεογραφικό πρακτορείο, με τον πρόεδρο της ΝΔ να εκτιμά ότι οι αγορές «συνεκτιμούν» και την πολιτική αλλαγή.

Στην «οικονομική ανθεκτικότητα» που έχει επιδείξει η Ελλάδα, αναφέρεται αρθρογράφος του Bloomberg, σε άρθρο γνώμης με τίτλο: «Μαντέψτε ποια οικονομία της Μεσογείου δεν κατέρρευσε».

Ο συνιδρυτής του πρακτορείου, Μάθιου Γουίνκλερ, αναφέρεται στο χαμηλό κόστος δανεισμού για την Ελλάδα κατά την τελευταία έξοδο στις αγορές που επιχειρήθηκε τον φετινό Μάρτιο και ήταν το χαμηλότερο, από τον Σεπτέμβριο του 2015, όπως σημειώνεται στο σχετικό άρθρο.

Επιπλέον, η «ανάκαμψη του ΑΕΠ ξεπέρασε της Γερμανία και της Γαλλία, με τον προβλεπόμενο ρυθμό 1,9% της επέκτασης της Ελλάδας το 2019 να την τοποθετεί στη 10η θέση» μεταξύ των χωρών στην Ευρώπη με τη μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ.

Και στον ιδιωτικό τομέα, όμως, οι 60 εταιρείες του ελληνικού Χρηματιστηρίου είχαν συνολική απόδοση 25%, μέχρι τώρα φέτος, όπως σημειώνει ο αρθρογράφος, γεγονός που τοποθετεί τη χώρα στη 2η θέση μεταξύ των 94 μεγαλύτερων χρηματιστηριακών δεικτών του κόσμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του, εκτιμά ότι οι αγορές συνεκτιμούν και την πολιτική αλλαγή υπέρ των επενδύσεων.

«Οι αγορές έχουν ενσωματώσει στις εκτιμήσεις τους μια πολιτική αλλαγή που ευνοεί τις επενδύσεις στην Ελλάδα και την πολιτική σταθερότητα μετά τις εθνικές εκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο Bloomberg.

«Ο Μητσοτάκης υπηρέτησε ως υπουργός μεταρρυθμίσεων από το 2013 έως το 2015 και προηγείται στις δημοσκοπήσεις για να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας φέτος», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Tags:
επενδύσεις, αγορές, Ομόλογα, Bloomberg, Χρηματιστήριο Αθηνών, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK