16:43 17 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Τζανακόπουλος: Θα είμαστε πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές το φθινόπωρο

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατηγόρησε τον Μητσοτάκη πως βρίσκεται σε στρατηγική αμηχανία και πως ακόμη και το ΔΝΤ θα ζήλευε την σκληρά νεοφιλελεύθερη ατζέντα του.

Στο τέλος της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης, το φθινόπωρο, τοποθέτησε το χρόνο των εθνικών εκλογών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και εκτίμησε επίσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα».

Επιτέθηκε με σφοδρότητα στην ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι έχει μια «σκληρά νεοφιλελεύθερη ατζέντα που θα τη ζήλευε ακόμη και το ΔΝΤ» και πως «προσπαθεί να βρει λαϊκό έρεισμα με στροφή προς την ακροδεξιά».

Ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε επίσης για την αποπληρωμή δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Όπως εξήγησε, «τα δάνεια του ΔΝΤ είναι ακριβά, έχουν επιτόκιο 5,1%, έτσι θα μειώσουμε το επιτοκιακό κόστος και θα αυξήσουμε το δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξουμε τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

«Το αφήγημα της καταστροφής έχει κατεδαφιστεί τελείως. Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε στρατηγική αμηχανία. Όποιος γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι αγορές καταλαβαίνει ότι η ανάλυση του προέδρου της ΝΔ είναι μια προσπάθεια να ξεφύγει από τα αδιέξοδά του», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με το πότε θα γίνει η επόμενη έξοδος στις αγορές, είπε ότι θα «αποφασίσει το ΥΠΟΙΚ σε συνεργασία με τον ΟΔΗΧ όχι με γνώμονα επικοινωνιακές ανάγκες». Για την ρύθμιση των 120 δόσεων, τόνισε ότι βρίσκεται υπό επεξεργασία και θα προωθηθεί το επόμενο διάστημα με στόχο την «ενίσχυση των ασθενέστερων».

Σχετικά:

Τζανακόπουλος: Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα η υπόθεση Novartis
Τζανακόπουλος: Οι ενέργειες διακοπής ομιλιών είναι μειοψηφικές και περιθωριακές
Τζανακόπουλος για α' κατοικία: Εντός της εβδομάδας η ψήφιση
Τζανακόπουλος: Πιθανό να κατατεθεί και σήμερα η ρύθμιση για την προστασία της α' κατοικίας
Tags:
120 δόσεις, αγορές, εκλογές 2019, ΔΝΤ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK