03:13 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Έφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου: Ευνοϊκότερη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης στα βαρέα και ανθυγιεινά

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις θα περιληφθεί διάταξη που επεκτείνει το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα πρέπει ο εργαζόμενος να έχει ένσημα στα βαρέα και ανθυγιεινά, για να θεμελιώσει το δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Πιο ευνοϊκό πλαίσιο σε ό,τι αφορά τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης για τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα πρόκειται να περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, όπως προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στο Grtimes.gr, είπε ότι σήμερα προβλέπεται πως ο εργαζόμενος θα πρέπει να έχει 1.000 ένσημα στα βαρέα και ανθυγιεινά τα τελευταία 13 χρόνια της εργασίας του.

Όπως εξήγησε, με τη διάταξη που θα έρθει στη Βουλή, επεκτείνεται αυτό το χρονικό διάστημα στα τελευταία 17 χρόνια, καλύπτοντας ασφαλισμένους με μεγάλες περιόδους ανεργίας.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις χηρείας, σημείωσε ότι εντός Απριλίου σχεδιάζεται να κατατεθεί η ρύθμιση η οποία προβλέπει κατάργηση του ηλιακού ορίου.

Σχετικά:

Αχτσιόγλου: Μέσα στον Απρίλιο το νομοσχέδιο για τις δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία
Πότε ψηφίζεται η ρύθμιση για τις 120 δόσεις
Στην τελική ευθεία η ρύθμιση των 120 δόσεων, ποια τα κριτήρια ένταξης
Στα «Βαρέα και Ανθυγιεινά» οι εργαζόμενοι στις προβλήτες «2» και «3» του Πειραιά
Tags:
120 δόσεις, βαρέα και ανθυγιεινά, Συντάξεις, Υπουργείο Εργασίας, Βουλή, Έφη Αχτσιόγλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK