15:18 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

O αρμόδιος υπουργός, απέρριψε τις κατηγορίες περί χειραγώγησης της δικαιοσύνης και είπε πως δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα οι επιθέσεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς.

Οι επιθέσεις κατά των δικαστικών λειτουργών που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis, τους προσβάλλουν, δεν βοηθούν και δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου μιλώντας χθες το βράδυ στην ΕΡΤ.

Εξήγησε ότι κατά την αρχική διαβίβαση στη Βουλή της σχετικής δικογραφίας, η υπόθεση της Novartis χαρακτηρίστηκε ως το σκάνδαλο του αιώνα καθώς όπως είπε, ότι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της δικογραφίας ήταν αρκετά για να παρέχουν την πεποίθηση και την εντύπωση ότι πρόκειται για το σκάνδαλο του αιώνα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέρριψε τις κατηγορίες περί χειραγώγησης της Δικαιοσύνης υπενθυμίζοντας ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς δεν απαρτίζεται από ένα εισαγγελέα, αλλά από πολλούς και εποπτεύεται από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Πρόσθεσε επίσης, πως η ανεξαρτησία και η αξιοπιστία της Δικαιοσύνης δεν είναι «αλλά καρτ», και διερωτήθηκε, ποια ήταν η αξιοπιστία των καταγγελιών εισαγγελικής λειτουργού διαφθοράς (σ.σ.: Ελένης Ράικου) περί παρεμβάσεων και αυτές που κατέληξαν.

Σχετικά με τα πολιτικά πρόσωπα, είπε πως μόνο οι εισαγγελείς διαφθοράς μπορεί να απαντήσει εάν και για ποιους θα τεθούν στο αρχείο οι υποθέσεις. Προσέθεσε, ότι η υπόθεση της Novartis έχει διαχωριστεί από τους εισαγγελείς κατά χρονικές περιόδους και οι καταθέσεις των μαρτύρων ελέγχονται εάν συνδέονται και με άλλα στοιχεία όπως είναι το πόρισμα αρμόδιας Αρχής.

Χαρακτήρισε πρόβλημα τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας της Novartis προς ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σχετικά:

Μετά το Πάσχα στην Εισαγγελία οι πρώτοι πέντε ύποπτοι για την υπόθεση Novartis
Συνεχίζεται η κόντρα Μαξίμου - ΝΔ για τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Novartis
Κόντρα κυβέρνησης - Αθανασίου για τη Novartis και τη δικαστική πορεία της υπόθεσης
Υπόθεση Novartis: Τι καταγγέλλει ο Φρουζής, πότε θα συζητηθεί η ασυλία Λοβέρδου
Tags:
δικογραφία, Novartis, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK