22:24 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αύριο Τετάρτη αναμένεται να λάβει η Βουλή των Ελλήνων την απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών με ψήφισμα που θα εγκριθεί ή όχι το βράδυ.

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί αύριο το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

Παράλληλα, το βράδυ η Βουλή θα εγκρίνει ψήφισμα, που ισοδυναμεί με την επίσημη έναρξη της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών από την ελληνική κυβέρνηση.

Εάν αυτό εγκριθεί, η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται να προβεί σε ρηματική διακοίνωση προς τη γερμανική κυβέρνηση.

Σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, παρουσίασε στη Διάσκεψη των Προέδρων το σχέδιο του ψηφίσματος με το οποίο θα καλείται η ελληνική κυβέρνηση «να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες διπλωματικές και νομικές ενέργειες για τη διεκδίκηση και την πλήρη ικανοποίηση όλων των αξιώσεων του Ελληνικού Κράτους από τον Α' και Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Με το ψήφισμα, η Βουλή δηλώνει ότι το ζήτημα των οφειλών προς την Ελλάδα από τον Α' και Β' Παγκόσμιο Πόλεμο παραμένει ανοιχτό ως απαράγραπτο χρέος αναζητώντας την ηθική, ιστορική και νομική του δικαίωση,

Παράλληλα, δηλώνεται πως οι αξιώσεις του ελληνικού κράτους παραμένουν εκκρεμείς και ενεργές και πως το Ελληνικό Κράτος, ουδέποτε και καθ' οιονδήποτε τρόπο αποποιήθηκε των αξιώσεών του.

Τέλος, θα δηλώνεται πως δεν τίθεται και δεν δύναται να τεθεί κανένα ζήτημα παραγραφής των αξιώσεων του Ελληνικού Κράτους.

Tags:
ψήφισμα, γερμανικές αποζημιώσεις, πόρισμα, Βουλή, Γερμανία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK