02:33 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Η προοδευτική παράταξη στην Ελλάδα έρχεται από μακριά από την εποχή του Ελ. Βενιζέλου, της ιστορικής Αριστεράς που έδωσε μάχες με νεκρούς, με διώξεις απέναντι στο κράτος και παρακράτος της Δεξιάς και είναι μια μεγάλη πλειοψηφική παράταξη».

Ο Γιάννης Ραγκούσης μίλησε στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα «Για την Ελλάδα των πολλών — για την Ευρώπη των λαών» την οποία διοργάνωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία στην Ηγουμενίτσα.

Ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε την πρωτοβουλία αυτή ως σημαντική, κάνοντας λόγο για ισχυρές ενδείξεις συμπαράταξης του κόσμου με την προοδευτική παράταξη και όχι με την κεντροδεξιά παράταξη.

Ο Ι. Ραγκούσης σημείωσε ότι «απέναντι δεν είναι απλώς ένας κομματικός αντίπαλος, αλλά ένα σύστημα παρασιτικών συμφερόντων που κρύβεται πίσω από την κουρτίνα, τον Κ. Μητσοτάκη αλλά και τη Φώφη Γεννηματά, και το οποίο περιμένει πως και πως να πάρει τα κλειδιά της χώρας πίσω στα χέρια του, όχι για να υπηρετήσει τον ελληνικό λαό και την πατρίδα αλλά για να υπηρετήσει τα δικά τους συμφέροντα, των ελίτ και των λίγων, τα παρασιτικά συμφέροντα».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Ι. Ραγκούσης τόνισε ότι δεν θα ανεχτεί από πατριδοκάπηλους να λένε ότι όσοι υπηρετούν τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπηρετούν τα εθνικά δίκαια, λέγοντας ψέματα στον ελληνικό λαό. Μίλησε για διπλωματικό βατερλό των Μητσοτάκη — Σαμαρά το 1991 οι οποίοι στη συνέχεια «διάλεξαν για τον εαυτό τους τον χυδαίο ρόλο να κάθονται και να πετροβολούν κάθε προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος».

Στη συνέχεια, ο κ. Ραγκούσης απαντώντας στο ερώτημα γιατί τόσος κόσμος έρχεται κοντά στην προοδευτική συμμαχία, σημείωσε ότι «η προοδευτική παράταξη στην Ελλάδα έρχεται από μακριά, από την εποχή του Ελ. Βενιζέλου, της ιστορικής Αριστεράς που έδωσε μάχες με νεκρούς, με διώξεις απέναντι στο κράτος και παρακράτος της Δεξιάς και αυτή η παράταξη είναι μια μεγάλη πλειοψηφική παράταξη. Ο κόσμος αυτός υπάρχει, είναι πλειοψηφία και ταυτόχρονα δεν θέλει να είναι Δεξιός γιατί δυστυχώς η Δεξιά σε αυτή τη χώρα δεν είναι μια υγιής και προοδευτική Δεξιά, αλλά μια παρασιτική Δεξιά που κάποιες δεκαετίες ρήμαξε τη χώρα με τα τζάκια και τη διαπλοκή».

Τέλος, ο κ. Ραγκούσης σημείωσε πως «υπήρχε περίπτωση ο Κ. Μητσοτάκης να ξεκίναγε τη μεταμνημονιακή περίοδο της χώρας με αύξηση του κατώτατου μισθού; Αποκλείεται, και αυτό ο κόσμος το καταλαβαίνει».

Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Ραγκούσης, Αντώνης Σαμαράς, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK