11:58 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε στα γραφεία της κινεζικής εταιρείας, στον Πειραιά, όπου συνομίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο, captain Fu Chengqiu.

Την ξεκάθαρη βούληση να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που καθυστερούν την επένδυση της Cosco στον Πειραιά, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη διοίκηση της κινεζικής εταιρείας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στα γραφεία της Cosco, το πρωί της Τετάρτης, και τον υποδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, captain Fu Chengqiu.

Τα στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν το σχέδιο για την επέκταση των επενδύσεων στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώραςμ όπου ήδη απασχολούνται 3.000 εργαζόμενοι. Οι νέες επενδύσεις συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων προβλήτες για κρουαζιερόπλοια, επιβατικό σταθμό, επέκταση του τερματικού σταθμού αυτοκινήτων, ξενοδοχεία και κέντρο logistics, το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Στη συζήτηση δόθηκε έμφαση στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που διαθέτει το λιμάνι του Πειραιά και η Ελλάδα, ευρύτερα, στη μεταφορά εμπορευμάτων προς τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης καθώς η εναλλακτική διαδρομή από τα λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης διαρκεί κατά μέσο όρο έξι ημέρες παραπάνω.

Επισημάνθηκε δε, ότι με την έλευση της Cosco, το λιμάνι του Πειραιά ανέβηκε από την 93η θέση στην 32η παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, ενώ το 2019 αναμένεται να καταστεί το σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Cosco και ενημερώθηκε από κοντά για τη χωροθέτηση των νέων επενδυτικών σχεδίων της επιχείρησης.

«Η δική μας άποψη είναι σταθερή. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την καθυστέρηση επενδύσεων. Από εκεί και πέρα, μπορούμε πάντα να βρούμε μια ικανοποιητική ισορροπία μεταξύ της ανάγκης να προστατεύσουμε τον πολιτιστικό μας θησαυρό, κάτι το οποίο φαντάζομαι ότι και οι ίδιοι οι επενδυτές το αναζητούν και το επιδιώκουν, και της ανάγκης να μην αποτελεί αυτό εμπόδιο στη δρομολόγηση επενδύσεων» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Η δεύτερη πάγια θέση μας είναι ότι οι κανόνες του παιχνιδιού δεν πρέπει να αλλάζουν εκ των υστέρων. Όταν έχει δρομολογηθεί ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο, με επενδυτές οι οποίοι έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους και οι οποίοι έρχονται να προσφέρουν στην αναπτυξιακή δυναμική της χώρας σε ένα master plan το οποίο είναι εγκεκριμένο, οποιαδήποτε αλλαγή των κανόνων από τη διοίκηση, από το ελληνικό κράτος εκ των υστέρων δημιουργεί προβλήματα και ερωτηματικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπό όρους η έγκριση τεσσάρων έργων του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά

Σχετικά:

Σταθάκης: Η απόφαση του ΚΑΣ δεν ακυρώνει τις επενδύσεις
«Ναι» από το ΚΑΣ στην κήρυξη - οριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου στον Πειραιά
Αναβλήθηκε η συζήτηση στο ΚΑΣ για τον Πειραιά
Αυτοψία του ΚΑΣ στα δύο οικόπεδα της Ακρόπολης
Tags:
μεταφορές, λιμάνι, εμπορεύματα, επενδύσεις, Cosco, ΟΛΠ, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πειραιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK