ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στην Παναγία των Παρισίων (37)
0 0 0
Βρείτε μας

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα ξανακτιστεί στην παλιά της λαμπρότητα, γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στην αλληλεγγύη όλου του κόσμου», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στο Παρίσι.

Την Παναγία των Παρισίων επισκέφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, δύο ημέρες μετά από την καταστροφική πυρκαγιά.

Σε δήλωσή του από το Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι συμμερίζεται τη θλίψη όλων των ανθρώπων μπροστά στη μεγάλη αυτή καταστροφή.

«Μεγάλοι ναοί όπως η Παναγία των Παρισίων, όπως η Αγία Σοφία, ξεπερνούν τις θρησκείες, τις χώρες, ακόμα και τους ίδιους τους πολιτισμούς που τις έκτισαν. Είναι αποκτήματα, είναι κληρονομιά όλης της ανθρωπότητας, του παγκόσμιου πολιτισμού. Και ειδικά η Παναγία των Παρισίων είναι επιπλέον ένα σύμβολο αιώνιο της Γαλλίας και της πόλης από τον 12ο έως τον 19ο αιώνα που κτίστηκε το βέλος που κατέρρευσε», συνέχισε.

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε βέβαιος ότι η Παναγία των Παρισίων θα ξανακτιστεί στην παλιά της λαμπρότητα, γιατί όπως πρόσθεσε, «έχουμε εμπιστοσύνη στην αλληλεγγύη όλου του κόσμου».

«Τα δείγματα υποστήριξης των απλών ανθρώπων στην Ελλάδα που πήραν τηλέφωνο στην Πρεσβεία της Γαλλίας δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους είναι ένα μικρό δείγμα αυτής της ολόπλευρης αλληλεγγύης. Η Ελληνική Πολιτεία, ο ελληνικός λαός θα είναι αλληλέγγυοι στην προσπάθεια του γαλλικού λαού και της Γαλλικής Δημοκρατίας να ξανακτίσει την Παναγία των Παρισίων στο παλιό της μεγαλείο», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

Στο μεταξύ, την πιθανότητα βραχυκυκλώματος διερευνούν οι αρχές, αναζητώντας τα αίτια πίσω από τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων

Ο εισαγγελέας του Παρισιού είχε δηλώσει, άλλωστε, την Τρίτη αναφερόμενος στα αίτια της φωτιάς, ότι το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για ατύχημα, καθώς όπως είπε δεν υπάρχουν ενδείξεις για εσκεμμένη ενέργεια. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο συναγερμός πυρασφάλειας στον ναό χρειάστηκε να χτυπήσει δύο φορές, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η ύπαρξη της φωτιάς. 

Στις 18:20 (ώρα Γαλλίας) φέρεται να σήμανε ο πρώτος συναγερμός, ενώ ακολούθησε και δεύτερος συναγερμός στις 18:43.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έψαχναν να βρουν τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων για 23 ολόκληρα λεπτά

Η φωτιά ξέσπασε στον εμβληματικό ναό των 850 ετών το απόγευμα της Δευτέρας, ξεκινώντας από την οροφή, μέρος της οποίας κατέρρευσε, όπως και το βέλος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φωτιά στην Παναγία των Παρισίων: Τι σώθηκε, τι καταστράφηκε (Βίντεο — Φωτογραφίες)

Έχει ήδη ξεκινήσει η συγκέντρωση κεφαλαίων για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί η Παναγία των Παρισίων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια της φωτιάς, όπου σύμφωνα με πληροφορίες λαμβάνουν μέρος περίπου 40 εμπειρογνώμονες. 

Θέμα:
Φωτιά στην Παναγία των Παρισίων (37)

Σχετικά:

Φωτιά στην Παναγία των Παρισίων
Παναγία των Παρισίων: Ποιο σενάριο εξετάζουν οι Αρχές, τι βλέπουν πίσω από τη φωτιά
Η Παναγία των Παρισίων από ψηλά: Βίντεο αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής
Παναγία των Παρισίων: Έως και 20 χρόνια για να αποκατασταθούν οι «πληγές», λένε ειδικοί
Tags:
Παναγία των Παρισίων, φωτιά, πυρκαγιά, Υπουργείο Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, Παρίσι, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK