11:57 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να κληθεί να καταθέσει για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, στο πλαίσιο της υπόθεσης της Novartis.

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισάγεται το πρωί της Πέμπτης το ζήτημα της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να κληθεί να καταθέσει για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

Παράλληλα, οι δικαστικές αρχές, με το ίδιο έγγραφο, έθεσαν στο αρχείο την έρευνα για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέτζο και Γιώργο Κουτρουμάνη. Ζήτησαν δε, τη συνέχιση της έρευνας για τους Αντώνη Σαμαρά, Άδωνη Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα.

Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΚΙΝΑΛ έχουν επανειλημμένως κάνει λόγο για μεθοδεύσεις της κυβέρνησης προς τη δικαιοσύνη, με στόχο τη δίωξη πολιτικών προσώπων —κατηγορίες τις οποίες απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Λοβέρδου θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Παρασκευή.

Σχετικά:

Καλογήρου για Novartis: Η δικογραφία έδινε την εντύπωση ότι είναι το σκάνδαλο του αιώνα
Ξανθός για Novartis: Σκάνδαλο υπάρχει και το ξέρει όλος ο κόσμος
Μετά το Πάσχα στην Εισαγγελία οι πρώτοι πέντε ύποπτοι για την υπόθεση Novartis
Συνεχίζεται η κόντρα Μαξίμου - ΝΔ για τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Novartis
Υπόθεση Novartis: Τι καταγγέλλει ο Φρουζής, πότε θα συζητηθεί η ασυλία Λοβέρδου
Tags:
δωροδοκία, μίζες, διαφθορά, Βουλή, Νέα Δημοκρατία, Εισαγγελία Διαφθοράς, Novartis, Κυβέρνηση, ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK