ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

«Δήθεν σκάνδαλο» χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς την υπόθεση τον αθροσκοπήσεων και ζήτησε να αρθεί η ασυλία του για αποδειχθεί, όπως είπε, «η σκευωρία».

Για δόγμα Πολάκη σύμφωνα με το οποίο προτείνεται «να κλείσουμε και κανέναν στη φυλακή», έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, αναφερόμενος στην υπόθεση των αθροσκοπήσεων.

Κάλεσε ακόμη τη Βουλή να ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του «για να τελειώσει νωρίτερα και να δικαιωθεί».

Ο κ. Σαλμάς μετέδωσε μάλιστα, στην Ολομέλεια ηχητικό απόσπασμα από το οποίο, όπως είπε, προκύπτει ότι ο επικεφαλής ελέγχου Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Σπυρίδης, συνέταξε την «παράνομη» έκθεση σε βάρος του.

Ο κ. Σαλμάς είπε ότι στο ηχητικό ντοκουμέντο ο κ. Σπυρίδης μιλάει σε προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο 2016, λέγοντας ότι «η ΥΠΕΔΥΦΚΑ είναι εργαλείο για να υποστηριχθεί η κυβέρνηση».

«Με αυτού του τύπου την παράνομη έκθεση, οι εισαγγελείς ζητούν την άρση ασυλίας μου. Δεν υπάρχει υπόθεση, δεν υπάρχει ζημία αλλά ζητώ την άρση ασυλίας μου για να αποδειχθεί η σκευωρία. Η άμεμπτη υπουργική θητεία εγγυάται ότι δεν παρανομούσα. Κρατώ και άλλες αποδείξεις τις οποίες θα παρουσιάσω στην πορεία της δικαστικής διερεύνησης», είπε ο κ. Σαλμάς.

Τέλος, αναφέρθηκε ακόμη στην εξοικονόμηση δαπανών που επιτεύχθηκε επί της υπουργίας του και τον πόλεμο που, όπως είπε, δέχθηκε όταν θέσπισε τον κλειστό προϋπολογισμό.

Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής διεξήχθη η συζήτηση για τη λήψη απόφασης ως προς την άρση ασυλίας των βουλευτών Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της Novartis και Μάριου Σαλμά για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έχει εισηγηθεί κατά πλειοψηφία την άρση ασυλίας τους.

Tags:
Υγεία, Βουλή, άρση ασυλίας, Παύλος Πολάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Μάριος Σαλμάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK