22:29 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σε καταγγελίες κατά του Νίκου Κοτζιά προχώρησε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στη Βουλή. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. αναφέρθηκε σε έγγραφα που καταστράφηκαν «με εντολή Κοτζιά» και κατήγγειλε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την ανάληψη έργου.

Σε αποκαλύψεις για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, δεσμεύτηκε να προχωρήσει ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έκανε λόγο για «υπάλληλους (σ.σ. του ΥΠΕΞ) που δεν ενήργησαν ως Έλληνες διπλωμάτες».

Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι «με εντολή Κοτζιά καταστράφηκαν έγγραφα και εξαφανίστηκαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές» στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Καμμένος, τα αρχεία «ανακτήθηκαν και θα κατατεθούν στη Βουλή».

Ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών για την ανάληψη έργου ταξιδιωτικών θεωρήσεων (βίζα) από συγκεκριμένη εταιρεία.

Ο κ. Καμμένος κατέθεσε και διάβασε e-mail στη Βουλή που, όπως είπε, ανταλλάχθηκαν μεταξύ του προέδρου επιτροπής που θα αποφάσιζε για την ανάληψη του έργου και του προέδρου της εταιρείας που θα συμμετείχε στον διαγωνισμό.

«Καταθέτω στη βουλή τα e-mail που ανακτήθηκαν από υπολογιστή του υπουργείου Εξωτερικών που δείχνουν ότι πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ εκείνου που θα οριστεί πρόεδρος της επιτροπής, Καραμήτσου-Τζιρά, με τον κ. Πλατή, πρόεδρο της εταιρείας που θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό», δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Διαβάζοντας αναλυτικά τα επίμαχα e-mail, ο Καμμένος κατήγγειλε ότι «ο υποψήφιος για τον διαγωνισμό υποδεικνύει στον πρόεδρο της επιτροπής τι θα κάνει». Επικαλούμενος, μάλιστα, συγκεκριμένα αποσπάσματα, κατήγγειλε ότι όλα γίνονταν «εν γνώση του υπουργού» κ. Κοτζιά.

Όπως δήλωσε, η αλληλογραφία αποδεικνύει ότι «ο κ. Κοτζιάς συντονίζει το σύνολο των ενεργειών μεταξύ του προέδρου της επιτροπής και του υποψήφιου πελάτη της εταιρείας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ο προεδρεύων στη Βουλή ζήτησε από τον κ. Καμμένο να ολοκληρώσει την ομιλία του, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. αντέδρασε έντονα, λέγοντας: «Σήμερα αν στηρίξετε τον Κοτζιά, θα πέσει η κυβέρνηση».

Κατρούγκαλος σε Καμμένο: Δεδομένη η στάση μας σε υποθέσεις νομιμότητας

Απαντώντας στον Πάνο Καμμένο, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε ότι είναι δεδομένη η στάση της κυβέρνησης σε ζητήματα νομιμότητας και σκανδάλων καθώς εξελέγη με την εντολή να αντιμετωπίσει φαινόμενα διαπλοκής. Είπε πως κάθε υπόθεση σκανδάλων αποστέλλεται στη δικαιοσύνη και θα εξετάσει και αυτή την υπόθεση.

Σχετικά με τα έγγραφα αλληλογραφίας που επικαλέστηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο κ. Κατρούγκαλος επιφυλάχθηκε να απαντήσει εφόσον πρώτα εξετάσει τόσο την εγκυρότητά τους όσο και εάν προέρχονται από το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Κατρούγκαλος είπε στον κ. Καμμένο ότι βεβαίως θα μελετήσει τα στοιχεία που προσκόμισε και σε κάθε περίπτωση μπορεί να τα καταθέσει στη δικαιοσύνη.

«Θέλουμε πάντα το μαχαίρι ελέγχου της νομιμότητας να φτάνει στο κόκκαλο», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ειδικότερα για την εργολαβία, τόνισε ότι έγινε εξονυχιστικός έλεγχος και μάλιστα με δική του προσωπική ευθύνη ως νομικού «και δεν βρέθηκε τίποτα μεμπτό».

«Τα νέα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μου θα αξιολογηθούν όπως πρέπει. Θα ήταν ανεύθυνο να τοποθετηθώ, δεν τα έχω καν δει», έσπευσε να επισημάνει.

Tags:
νέα, ειδήσεις σήμερα, ειδήσεις, καταγγελία, καταγγελίες, βίζα, Υπουργείο Εξωτερικών, Βουλή, Γιώργος Κατρούγκαλος, Πάνος Καμμένος, Νίκος Κοτζιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK