01:42 05 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε στη Λευκωσία με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και συζήτησαν για το Κυπριακό, τις ευρωεκλογές αλλά και την οικονομία.

Με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, συναντήθηκε σήμερα στη Λευκωσία, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Κύπρο.

Ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε τα «πολύ σημαντικά βήματα οικονομικής εξυγίανσης» που όπως είπε έχουν γίνει στην Κύπρο υπό την ηγεσία του κ. Αναστασιάδη και πρόσθεσε πως στην Ελλάδα τα τελευταία «τέσσερα χρόνια δυστυχώς έχει γίνει μεγάλη ζημιά». Είπε επίσης ότι χρέος της ΝΔ είναι να βάλει την οικονομία σε νέα αναπτυξιακή τροχιά και να επιστρέψουν στην Ελλάδα χιλιάδες νέοι που έχουν φύγει στο εξωτερικό.

«Δυστυχώς έχει γίνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα αυτά τα τέσσερα χρόνια και δικό μας χρέος είναι να βάλουμε την οικονομία σε νέα αναπτυξιακή τροχιά και αυτό θα γίνει μόνο αν προτάξουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και τη στήριξη της ποιοτικής εργασίας».

Για το κυπριακό, σύμφωνα με το ΑΠΕ — ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την αμέριστη εμπιστοσύνη του και τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες του Προέδρου Αναστασιάδη και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί μια ουσιαστική πρόοδος στη βάση των αδιαπραγμάτευτων θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, οι δύο άντρες συζήτησαν και τις γενικότερες εξελίξεις ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών και επανέλαβε τη βεβαιότητα πως οι πολίτες και στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα αναγνωρίσουν ότι ΝΔ και ΔΗΣΥ θα πρέπει να παίξουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που αλλάζει.

Σχετικά:

Μητσοτάκης: Τσίπρας και Γαβρόγλου κατεδαφίζουν την παιδεία
Μητσοτάκης: Με καθαρή εντολή θα φτιάξουμε το περιβάλλον για επενδύσεις
Στην Κύπρο σήμερα και αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Νομικά ανοιχτή και πολιτικά εφικτή η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου
Με Σαββόπουλο, Δεληβοριά, Δρογώση και άλλους καλλιτέχνες συναντήθηκε ο Μητσοτάκης
Tags:
Κυπριακό, οικονομία, ευρωεκλογές, ευρωεκλογές 2019, ΝΔ, Νίκος Αναστασιάδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Λευκωσία, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK