02:56 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου: Θεσπίζεται υποχρεωτική αιτιολόγηση απολύσεων, θέμα ημερών οι 120 δόσεις

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία είναι έτοιμο και εναπόκειται στον προγραμματισμό της Βουλής να το προχωρήσει.

Θέμα ημερών είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, τόνισε ότι το νομοσχέδιο είναι έτοιμο και εναπόκειται στον προγραμματισμό της Βουλής να το προχωρήσει.

Σύμφωνα με το ert.gr, είπε επίσης ότι από τον Αύγουστο και μετά, όταν η Ελλάδα εξήλθε από το μνημόνιο, η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς πολιτικής ελευθερίας.

Επεσήμανε, δε, ότι το νομοσχέδιο που φέρνει το υπουργείο Εργασίας προβλέπει ότι οι απολύσεις στο εξής θα πρέπει να είναι αιτιολογημένες.

Όπως διευκρίνισε, «κανείς δεν θα μπορεί να απολύεται, αν δεν συντρέχει βάσιμος λόγος, που θα πρέπει να αποδεικνύεται συγκεκριμένα».

Εξήγησε επιπλέον ότι αν ένας εργαζόμενος προσφύγει στα δικαστήρια, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει βάσιμος λόγος απόλυσης, θα πρέπει ο εργοδότης να αποδείξει ότι είχε σοβαρό λόγο για να τον απολύσει.

«Εάν δεν μπορεί να το αποδείξει ο εργοδότης, τότε ο εργαζόμενος δικαιούται επαναπρόσληψη, μισθούς για όλο αυτό το διάστημα και αποζημίωση», πρόσθεσε.

Η υπουργός Εργασίας τόνισε επιπλέον ότι είναι σχεδόν απόλυτη η συμμόρφωση των επιχειρήσεων με την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Χαρακτήρισε, εξάλλου, προσβλητικό για τους εργαζομένους να χαρακτηρίζεται παροχολογία η αύξηση αυτή.

Σχετικά:

Αχτσιόγλου: Στις 120 δόσεις όσοι έχουν οφειλές προς τα ταμεία έως τις 31 Δεκεμβρίου
Πότε ψηφίζεται η ρύθμιση για τις 120 δόσεις
Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις
Στην τελική ευθεία η ρύθμιση των 120 δόσεων, ποια τα κριτήρια ένταξης
Tags:
απολύσεις, 120 δόσεις, ασφαλιστικά ταμεία, κατώτατος μισθός, οφειλές, μνημόνιο, Νομοσχέδιο, Υπουργείο Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK