06:41 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Μάθαμε με τον σκληρό τρόπο ότι το συμφέρον μας ήταν εντός Ευρωζώνης

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ελλάδα έμαθε ότι ήταν προς το συμφέρον της να παραμείνει στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τον σκληρό τρόπο, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους Financial Times.

Μνεία στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Financial Times» και αντιπαραθέτοντας την ελληνική εμπειρία με το Brexit, σημείωσε ότι η Ελλάδα έμαθε με τον σκληρό τρόπο ότι ήταν προς το εθνικό της συμφέρον η παραμονή της στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ.

Αναφερόμενος στις εκλογές, για τις οποίες επιμένει ότι θα γίνουν τον Οκτώβριο, ο ίδιος τόνισε πως είναι σημαντικό οι κάλπες να στηθούν «σε μία περίοδο που οι άνθρωποι θα μπορούν να συγκρίνουν την κατάσταση του 2015 — όταν ήμαστε στο βαθύ σκοτάδι — με την κατάσταση τώρα».

«Μην ξεχνάτε πως όταν ανέλαβα την εξουσία, τα δημόσια ταμεία ήταν άδεια… Υπήρξαν μέρες που είχαμε μεγάλη αγωνία, γιατί δεν υπήρχε τρόπος να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις», επεσήμανε ακόμη. 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας τον στόχο της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης και σε ό,τι αφορά τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων, είπε: «Ποτέ δεν θέλαμε να παραβιάσουμε τη συμφωνία».

Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα για μια συμφωνία σε ένα νέο μείγμα πολιτικής προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι με υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης».

Tags:
εκλογές, Συντάξεις, Μισθοί, Μεταρρυθμίσεις, διαπραγματεύσεις, Πρωτογενές πλεόνασμα, Brexit, μνημόνιο, κρίση, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK