15:29 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, είπε ότι αξιολογήθηκε, κρίθηκε και μπήκε στο ΕΣΥ ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία. Εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση.

Απάντηση στην ανάρτηση του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τον διορισμό του στο ΕΣΥ, έδωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά, όπως μεταδίδει το parapolitika.gr, ο κ. Κυμπουρόπουλος χαρακτήρισε μικρότητα το ότι ο κ. Πολάκης «ανέβασε» στο Facebook το ΦΕΚ με το διορισμό του και εξήγησε ότι ακολούθησε μια νόμιμη διαδικασία, για την οποία κρίθηκε και αξιολογήθηκε. Επίσης πρόσθεσε ότι πέρασαν επτά με οκτώ μήνες έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.

«Δεν είναι μια μέρα σηκώθηκε ένα τηλέφωνο, χρησιμοποίησα ένα νόμο και την επόμενη μέρα μπήκα. Αυτά χρειάζονται κόπο, προσπάθεια κανείς δεν μίλησε ότι δεν χρειάζονται κάποια υποστήριξη για να φτάσουμε σε αυτό που χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κυμπουρόπουλο, η «προσβασιμότητα δεν είναι μια θέση σε ένα νοσοκομείο, η προσβασιμότητα είναι παντού και αυτό απουσιάζει». Εξήγησε επίσης, την προσπάθειά του να γίνει πιο προσβάσιμη η Ιατρική Σχολή για τα ΑμεΑ.

«Αυτά δεν τα ξέρει κανένας, τα λεω γιατί είναι μια πορεία η οποία είναι πολύ μικρή σταγόνα το ΦΕΚ που ανέβηκε και αυτό δεν είναι ντροπή, είναι άδικο γιατί χάνουμε την ουσία. Η ουσία είναι αλλαγή και η ουσία είναι να φτιάξουμε τα πράγματα έτσι ώστε να είναι λειτουργικά και προσβάσιμα», είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος, εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, στην υπόθεση, λέγοντας ότι δεν ανταποκρίνεται στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Αυτό είναι ντροπή, όχι προς το πρόσωπό μου, δείχνουν ότι δεν αναγνωρίζεται το πανανθρώπινο δικαίωμα του να κάνω τα θέλω μου όπως τα θέλω… Εγώ είχα την ιδιαίτερη χαρά να το έχω, πρέπει όμως να μιλάμε για όλους και αυτό αναζητώ εγώ».

Ο κ. Πολάκης «ανέβασε» στο Facebook τον διορισμό του κ. Κυμπουρόπουλου στο ΕΣΥ, μέσω των ειδικών διατάξεων για τα ΑμεΑ, εγκαλώντας τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ για τις δηλώσεις του ότι δεν θέλησε ποτέ «μόρια, επιδόματα και χάρες». Η ανάρτηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα πλήθος αντιδράσεων με αποκορύφωμα την προαναγγελία κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας σε βάρος του κ. Πολάκη μετά το Πάσχα, από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός απάντησε στον κ. Μητσοτάκη, πως όποτε και εάν κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας σε βάρος οποιουδήποτε υπουργικού στελέχους, θα μετατρέψει την συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σχετικά:

Φίλης για Πολάκη: Πρέπει να βρει τρόπο να επανορθώσει
Μητσοτάκης: Πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Πολάκη θα καταθέσει η ΝΔ
Πυρά κατά Πολάκη μετά την ανάρτηση για τον Κυμπουρόπουλο
Μητσοτάκης: Ντροπή κ. Τσίπρα να κρατάτε τον «φαύλο Πολάκη»
Επίθεση Πολάκη στον Κυμπουρόπουλο: Ντροπή και κρίμα να λες αυτά που λες
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θα μετατρέψω σε ψήφο εμπιστοσύνης την πρόταση δυσπιστίας
Tags:
ευρωεκλογές 2019, διορισμός, ΑΜΕΑ, Παύλος Πολάκης, Στέλιος Κυμπουρόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK