07:11 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Διατύπωσα μια πολιτική κρίση» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Ρωτά τη ΝΔ και τον κ. Κυμπουρόπουλο, αν θεωρoούν «χάρες» που πρέπει να καταργηθούν, θετικά μέτρα για τα ΑμεΑ, όπως την μοριοδότηση.

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχθηκε για την ανάρτησή του σχετικά με τον διορισμό του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μετά και την προαναγγελία κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας προς τον ίδιο από την ΝΔ.

Κατηγόρησε την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για διαστρέβλωση των όσων έγραψε «για να αλλάξουν την ατζέντα» και για προσπάθεια συνειδητής στοχοποίησής του.

Είπε ότι ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος «οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων υπέρ των ΑμεΑ» και πως κάτι τέτοιο δημιουργεί την κοινωνία των ίσων ευκαιριών.

«Άρα το ερώτημα το οποίο προκύπτει προς τη ΝΔ και τον κ. Κυμπουρόπουλο, είναι αν τα θετικά μέτρα όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι θετικές διαδικασίες και άλλες ανακουφιστικές διατάξεις, αν τα θεωρούν χάρες που πρέπει να καταργήσουν ή αν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής που υπηρετεί και άρση των διακρίσεων για τα ΑμεΑ», τόνισε ο κ. Πολάκης.

Διευκρίνισε ότι με την ανάρτησή του διατύπωσε μια πολιτική κριτική και επανέλαβε το ερώτημά του αν όλα αυτά τα θετικά μέτρα για τα ΑμεΑ, η ΝΔ επιδιώκει να τα καταργήσει.

Ο κ. Πολάκης, δέχθηκε πυρά γιατί «ανέβασε» στο Facebook τον διορισμό του κ. Κυμπουρόπουλου στο ΕΣΥ, μέσω των ειδικών διατάξεων για τα ΑμεΑ, ως απάντηση στη δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, ότι δεν θέλησε ποτέ «μόρια, επιδόματα και χάρες». Αποκορύφωμα των αντιδράσεων για την ανάρτηση Πολάκη, ήταν η προαναγγελία κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας σε βάρος του μετά το Πάσχα, από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός απάντησε στον κ. Μητσοτάκη, πως όποτε και εάν κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας σε βάρος οποιουδήποτε υπουργικού στελέχους, θα μετατρέψει την συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σχετικά:

Κυμπουρόπουλος για Πολάκη: Μικρότητα να «ανέβει» το ΦΕΚ
Φίλης για Πολάκη: Πρέπει να βρει τρόπο να επανορθώσει
Μητσοτάκης: Πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Πολάκη θα καταθέσει η ΝΔ
Πυρά κατά Πολάκη μετά την ανάρτηση για τον Κυμπουρόπουλο
Μητσοτάκης: Ντροπή κ. Τσίπρα να κρατάτε τον «φαύλο Πολάκη»
Επίθεση Πολάκη στον Κυμπουρόπουλο: Ντροπή και κρίμα να λες αυτά που λες
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θα μετατρέψω σε ψήφο εμπιστοσύνης την πρόταση δυσπιστίας
Tags:
διορισμοί, ΑΜΕΑ, ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Παύλος Πολάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK