20:23 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στη ναυτική βάση Κιριαμαδίου στην Κρήτη βρέθηκε ανήμερα του Πάσχα ο Αλέξης Τσίπρας. Στο μήνυμά του, τόνισε πως «τώρα είναι η ώρα» να γίνει και «ανάσταση στην καθημερινότητα των πολίτων».

Τη ναυτική βάση Κιριαμαδίου στην Κρήτη επισκέφτηκε ανήμερα του Πάσχα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ευχόμενος «χρόνια πολλά, δύναμη υγεία και αλληλεγγύη σε όλο τον ελληνικό λαό».

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, στο Ακρωτήριο Κάβο Σίδερο, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, και τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσουνή ΠΝ.

«Θέλω να ευχηθώ ολόψυχα χρόνια πολλά και καλό Πάσχα σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Το Πάσχα που συμβολίζει τη νίκη της ζωής, τη νίκη του φωτός, τη νίκη της δικαιοσύνης, τη νίκη της αγάπης, μας δίνει δύναμη και ελπίδα. Από το ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, το Κάβο Σίδερο, από τη ναυτική μας βάση στο Κιριαμάδι εύχομαι σε όλους δύναμη και υγεία», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρόσθεσε ότι ο λαός με τις θυσίες του έδωσε τη δυνατότητα για την «ανάσταση της ελληνικής οικονομίας», προσθέτοντας, όμως, ότι πλέον πρέπει να γίνει «και ανάσταση στην καθημερινότητα των πολιτών».

«Μπορούμε να ατενίζουμε αυτό το Πάσχα, με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον καθώς περάσαμε τα δύσκολα και βρισκόμαστε πια σε ξέφωτο ελπίδας. Όλα αυτά τα χρόνια ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του, έδωσε τη δυνατότητα για την ανάσταση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, η χώρα μας έχει ανακτήσει το κύρος της τόσο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο όσο και στα Βαλκάνια, αλλά και τη δύναμη της στην Ευρώπη. Όλα αυτά μας δίνουν δύναμη και αισιοδοξία», είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Τώρα, όμως, είναι η ώρα η ανάσταση της οικονομίας να γίνει και ανάσταση στην καθημερινότητα των πολιτών, ιδίως για όσους πλήρωσαν βαρύ το τίμημα της κρίσης. Και βεβαίως αυτή η δυνατότητα πρέπει να αξιοποιηθεί με τον πιο δίκαιο τρόπο: με μια νέα οικονομική πολιτική που θα ελαφρύνει τα βάρη, ακόμη περισσότερο, για εκείνους που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα. Με περισσότερη αισιοδοξία, την ίδια αποφασιστικότητα και δύναμη αλλά και την πίστη στις δυνάμεις μας είμαι βέβαιος ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο για όλους».

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε Καλό Πάσχα στους 16 μόνιμους και τους 14 ναύτες που υπηρετούν στη βάση, αλλά και το πλήρωμα στην πυραυλάκατο «Δανιολός».

Ξεναγήθηκε, μάλιστα, πυραυλάκατο και μιλώντας προς το πλήρωμα είπε: «Είστε μακριά από τα σπίτια σας τέτοια μέρα, είστε στο καθήκον και είμαστε περήφανοι για εσάς, γιατί υπερασπίζεστε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, την ώρα που οι συνέλληνες είναι στις οικογένειες τους».

«Όλοι οι Έλληνες είμαστε περήφανοι για εσάς. Θέλουμε να σας ευχηθούμε να περάσετε τις επόμενες ημέρες, μόλις τελεύσει η βάρδια σας, με τους ανθρώπους σας και ταυτόχρονα να σας πούμε ότι ο ελληνικός λαός και η πατρίδα, πέρα από την ευγνωμοσύνη που σας χρωστά, γνωρίζει καλά, ότι το έργο που επιτελείτε είναι σημαντικό για όλους. Τέτοιες μέρες είστε εδώ, αλλά γνωρίζετε ότι η χώρα συνολικά είναι σε καλύτερη θέση χάρη σε εσάς και τις δικές σας δυνάμεις και προσπάθειες. Χρόνια πολλά και καλές θάλασσες», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ναυτική βάση δημιουργήθηκε το 1980 και είναι στρατηγικής σημασίας καθώς αποτελεί βάση ανεφοδιασμού πυραυλακάτων.

Tags:
ναυτική βάση, ανάσταση, Πάσχα, Αλέξης Τσίπρας, Κρήτη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK