21:22 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Θεοχαρόπουλος: Η αποχώρηση των ΑΝΕΛ άνοιξε το δρόμο για μια κυβέρνηση της αριστεράς

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση σηματοδοτεί την συμπόρευση των προοδευτικών αριστερών δυνάμεων του τόπου, για να δοθούν άμεσα εφικτές λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και νέος υπουργός Τουρισμού, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση σηματοδοτεί την συμπόρευση των προοδευτικών αριστερών δυνάμεων του τόπου και ήταν απολύτως αναμενόμενη εξέλιξη, για να δοθούν άμεσα εφικτές λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας και να ηττηθεί η συντηρητική δεξιά και η ακροδεξιά», τονίζει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. 

Την ίδια ώρα επιτέθηκε στους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο.

«Η αποχώρηση των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση, ενός δεξιού εθνικολαϊκιστικού κόμματος, άνοιξε το δρόμο για μια κυβέρνηση της αριστεράς χωρίς αλλοιώσεις της φυσιογνωμίας της σε βασικά θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Κυρίως όμως ήταν η κοινή βούλησή μας και η αποφασιστικότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προώθηση μίας ενωτικής διαδικασίας προοδευτικής συμπαράταξης για να ηττηθεί η συντηρητική δεξιά και η ακροδεξιά που έθεσαν τις βάσεις της συμπόρευσης μας» ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η αντίδραση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με πανομοιότυπα σχόλια παραπολιτικού επιπέδου χωρίς καν να μπορούν να αρθρώσουν σοβαρά πολιτικά επιχειρήματα δείχνει ότι τους χαλάσαμε το αφήγημα και αποκαλύφθηκε η δική τους στρατηγική σύμπλευση. Σήμερα όμως για να βγει η χώρα οριστικά από την κρίση χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμη και κυρίως να προωθηθεί άμεσα μία πραγματικά προοδευτική ατζέντα σε όλους τους τομείς πολιτικής. Για αυτό αναλαμβάνουμε ευθύνες στα δύσκολα. Γιατί πάντοτε η αριστερά ήταν για τα δύσκολα. Για αυτό αφήσαμε στην άκρη υπαρκτές διαφορές μας για το παρελθόν και για πολιτικές που ασκήθηκαν. Αυτό που μας ενώνει είναι το παρόν και το μέλλον για την ανάγκη ανάδειξης μιας προοδευτικής ταυτότητας με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο. Μιας σύγχρονης αριστερής πρότασης διακυβέρνησης, σε Ελλάδα και Ευρώπη» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Tags:
ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK