21:41 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αντέδρασε στις πρόσφατες αναφορές στελέχους του Ρουβίκωνα, ο οποίος τοποθετήθηκε για την απόφαση των δικαστικών για τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Η Δημοκρατία είναι ισχυρή, παρότι αμύνεται πάντα, δεν επιτίθεται στους πολεμίους της, διότι τα ισχυρά όπλα της είναι το Σύνταγμα, οι Νόμοι, η εμπεδωμένη δημοκρατική συνείδηση των πολιτών και το Κράτος Δικαίου», σημείωσε σε δήλωσή της η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, με αφορμή την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις πρόσφατες αναφορές στελέχους του Ρουβίκωνα, ο οποίος τοποθετήθηκε για την απόφαση των δικαστικών για τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε δήλωσή της, η κ. Παπακώστα επεσήμανε ότι «υπό την έννοια λοιπόν αυτή, η Πολιτεία περιφρουρεί τους λειτουργούς της και ιδίως τους δικαστικούς λειτουργούς, στην ακώλυτη άσκηση του δικαιοδοτικού τους καθήκοντος δίχως αστερίσκους».

«Το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης στην Δημοκρατία, έχει ως όριό του την μη πρόκληση του δημοκρατικού αισθήματος των πολιτών και την μη απειλή χρήσης βίας η οποία στοχεύει την ελεύθερη βούληση των θεσμικών παραγόντων της Δημοκρατίας» συμπληρώνει η κ. Παπακώστα και καταλήγει: «Αυτή η συμπεριφορά συνιστά παθογένεια και συναρτάται απολύτως με φασίζουσες νοοτροπίες οι οποίες δεν χωράνε στο πλαίσιο της Δημοκρατίας».

 

Νωρίτερα, τη δική τους απάντηση στις πρόσφατες αναφορές ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα για το ζήτημα της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, έδωσαν μέσω ανακοίνωσης οι Εισαγγελείς και οι Δικαστικοί της χώρας.

«Στη Δημοκρατία υπάρχουν όρια για να μπορεί αυτή να λειτουργεί ως ιδανικό πολίτευμα για όλους και όχι για λίγους. Προχθές εκτοξεύτηκαν βαριές απειλές σε βάρος δικαστικών λειτουργών μέσω διαδικτύου από ηγετικό στέλεχος αναρχικής ομάδας» ανέφερε, χαρακτηριστικά, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Υπενθυμίζεται ότι γνωστό στέλεχος του Ρουβίκωνα, μέσω ανάρτησης στο Facebook, αναφέρθηκε στην επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου επί του αιτήματος χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σχετικά:

Οργισμένη απάντηση Δικαστικών - Εισαγγελέων στον Ρουβίκωνα
Tags:
φυλακές, Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ρουβίκωνας, Κατερίνα Παπακώστα, Δημήτρης Κουφοντίνας, Βόλος, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK