01:20 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Προκόπης Παυλόπουλος

Στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης ζήτησε ο Παυλόπουλος

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην αξία της μικρομεσαίας επιχείρησης για την οικονομία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι εφόσον στηριχθεί μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα και στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Κατά την συνάντησή του με το νέο προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) στο Προεδρικό Μέγαρο επισήμανε ο Προκόπης Παυλόπουλος «η μικρομεσαία επιχείρηση, την οποία εσείς στηρίζετε και εκπροσωπείτε εν πολλοίς, δικαίως λέγεται "ραχοκοκαλιά" της Οικονομίας. Αυτό είναι μια πραγματικότητα». 

Σημείωσε ότι η πορεία της μικρομεσαίας επιχείρησης σήμερα έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για την οικονομική ανάπτυξη και στον τομέα της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης.

«Είναι ανάγκη να καταπολεμήσουμε το μείζον, ακόμη και σήμερα, πρόβλημα της ανεργίας. Και η μικρομεσαία επιχείρηση, εφόσον στηριχθεί, μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα. Από μόνη της θα μπορούσε να λύσει ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτού του τόσο σημαντικού προβλήματος. Να ξέρετε ότι είμαι εδώ και στο πλαίσιο του θεσμικού μου ρόλου, για να συμβάλω — όσο είναι δυνατόν — στο έργο σας» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας χαρακτήρισε καθήκον και της Πολιτείας να συμπαρασταθεί σ' αυτόν τον κλάδο, «ιδιαίτερα γιατί — όπως είπατε — και θέσεις απασχόλησης θα φέρει, αλλά και γενικά θα σταθεί στα πόδια της η ελληνική οικονομία».

Τόνισε ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα είναι εδώ, χρειάζεται βοήθεια για να σταθεί στα πόδια της και κατέληξε λέγοντας «ο καλύτερος συμπαραστάτης θα θέλαμε να είσθε εσείς, όπως είμαστε σίγουροι ότι θα είσθε, όπως ήσασταν και τα προηγούμενα χρόνια».

Tags:
επιχείρηση, οικονομία, Ανεργία, ΕΣΕΕ, Προκόπης Παυλόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK