ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που αποφασίστηκε από τη Διάσκεψη των Προέδρων, η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης θα ξεκινήσει την Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα εισαχθεί στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις.

Την Τετάρτη, 8 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει στη Βουλή η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, ενώ για την επόμενη εβδομάδα προσδιορίζεται να εισαχθεί στην ολομέλεια το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις.

Το παραπάνω χρονοδιάγραμμα αποφασίστηκε, κατ' αρχήν, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με βάση τη δήλωση του πρωθυπουργού πως θα μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης οποιαδήποτε πρόταση μομφής κατά μέλους της κυβέρνησης και με βάση τη δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι θα υποβληθεί πρόταση μομφής σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, την πρώτη ημέρα επανέναρξης των εργασιών της Ολομέλειας.

Εφόσον ο κ. Μητσοτάκης καταθέσει στην αποψινή συνεδρίαση της Ολομέλειας την πρόταση μομφής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αναμένεται να ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση μετατρέπει την πρόταση μομφή σε παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόταση δυσπιστίας και ψήφος εμπιστοσύνης: Τι προβλέπει Σύνταγμα και Κανονισμός της Βουλής

Ένα όλα εξελιχθούν με τον τρόπο αυτό, η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 18.00 την Τετάρτη με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα μιλήσει και πάλι την Παρασκευή, προτού ξεκινήσει η προβλεπόμενη ψηφοφορία, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Όσο για τη διάταξη για τις 120 δόσεις, θα εισαχθεί για συζήτηση και επεξεργασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές την Τετάρτη και την Πέμπτη. Το νομοσχέδιο αναμένεται, λοιπόν, να εισαχθεί στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα.

Σχετικά:

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θα μετατρέψω σε ψήφο εμπιστοσύνης την πρόταση δυσπιστίας
Μητσοτάκης: Πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Πολάκη θα καταθέσει η ΝΔ
Tags:
120 δόσεις, πρόταση μομφής, πρόταση δυσπιστίας, ψήφος εμπιστοσύνης, Ολομέλεια, Βουλή, Παύλος Πολάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK