21:24 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Επίσκεψη σε οικισμό Ρομά στην Ξάνθη πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για «παράδειγμα πολυπολιτισμικής συμβίωσης» όπου «κατοικούν δίπλα-δίπλα Χριστιανοί με Μουσουλμάνους και Τσιγγάνοι με Μπαλαμούς».

Οικισμό Ρομά στα Κιμμέρεια Ξάνθης επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον οποίο και χαρακτήρισε «παράδειγμα πολυπολιτισμικής συμβίωσης».

«Είναι ένα χωριό όπου κατοικούν δίπλα-δίπλα Χριστιανοί με Μουσουλμάνους, Τσιγγάνοι με Μπαλαμούς κι αυτό είναι ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να είναι οι κοινωνίες μας», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

«Ανεξαρτήτως σε ποιον Θεό πιστεύουμε και τι χρώμα έχει το δέρμα μας, είμαστε άνθρωποι, είμαστε πολίτες αυτής της χώρας και πρέπει να έχουμε ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Κάλεσε να σταματήσουν οι διακρίσεις και οι ξενοφοβικές συμπεριφορές. «Πάνω από όλα δεν πρέπει να επιτρέψουμε ως χώρα και ως λαός να συνεχίζονται τα στερεότυπα των διακρίσεων, οι ξενοφοβικές και οι ρατσιστικές συμπεριφορές», είπε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε στην ευθύνη της πολιτείας «να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε τόσο πολίτες που ανήκουν σε μειονότητες, είτε πολίτες που δεν είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό σύνολο να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτό».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τα βήματα που έκανε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση προβλημάτων των Ρομά και δεσμεύτηκε πως θα συνεχιστούν.

«Το όραμα μας είναι μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης», υπογράμμισε, επίσης, ο πρωθυπουργός.

Τον πρωθυπουργό συνόδευε η Ρομά υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τζαμπάζη, η επίσης υποψήφια μουσουλμάνα, Ουφούκ Μουσταφά, ο υφυπουργός Οικονομίας, Στάθης Γιαννακίδης, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Tags:
ευρωεκλογές 2019, Ρομά, ευρωεκλογές, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Στάθης Γιαννακίδης, Αλέξης Τσίπρας, Ξάνθη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK