18:21 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η αντικατάσταση των κ.κ. Αμυρά και Μάρκου από τους κ.κ. Νυφούδη και Λυμπεράκη, επανέφερε τον αριθμό των βουλευτών που ανήκουν στο Ποτάμι, στο κατώτερο εφικτό όριο για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Το πράσινο φως στην ανασυγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού αποφάσισε το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, δρομολογώντας όλες τις σχετικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί γραπτό αίτημα του Σταύρου Θεοδωράκη για την επανασύσταση της Κ.Ο. του κόμματος, η οποία είχε διαλυθεί μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις διάφορων βουλευτών.

Ωστόσο, η επιλογή δύο εξ αυτών να παραιτηθούν (σ.σ. Γιώργου Αμυράς, Κατερίνας Μάρκου), λόγω της υποψηφιότητάς τους στις προσεχείς ευρωεκλογές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, άλλαξε τα αριθμητικά δεδομένα για το Ποτάμι.

Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι αντικαταστάτες των παραιτηθέντων είναι οι δύο πρώτοι επιλαχόντες (σ.σ. Αντιγόνη Λυμπεράκη, Νίκος Νυφούδης) από το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού, κόμμα με το οποίο εκλέχθηκαν στη Βουλή οι κ.κ. Αμυράς και Μάρκου.

Άλλωστε, η βουλευτική έδρα παραμένει στο πολιτικό κόμμα που εξελέγησαν οι δύο βουλευτές, ανεξάρτητα του γεγονότος ότι αμφότεροι (σ.σ. Αμυράς — Μάρκου) είχαν προσχωρήσει σ' άλλη Κοινοβουλευτική Ομάδα (σ.σ. αυτή της Ν.Δ.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του Κανονισμού της Βουλής ο ελάχιστoς αριθμός βoυλευτών για τη συγκρότηση Koινoβoυλευτικής Oμάδας ορίζεται σε πέντε, αν τo κόμμα με τo oπoίo εκλέχθηκαν και στo oπoίo εξακoλoυθoύν να ανήκoυν έλαβε μέρoς στις γενικές εκλoγές, με συνδυασμoύς στα 2/3 των εκλoγικών περιφερειών της χώρας και συγκέντρωσε πoσoστό τoυλάχιστoν 3% τoυ συνoλικoύ αριθμoύ των έγκυρων ψήφων.

Σχετικά:

Ποτάμι: Ο Απρίλιος του Σταύρου (Βίντεο)
Παραιτήθηκε η Μάρκου, επιστρέφει στο Ποτάμι η έδρα της
Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα είναι η θετική έκπληξη των ευρωεκλογών
Θεοδωράκης: Tο Ποτάμι λέει «όχι» σε μία φοβική Ευρώπη
Ακίνητο Ποτάμι: Μία ελληνική ταινία στην playlist του HBO
Tags:
Κοινοβουλευτική Ομάδα, Βουλή, Ποτάμι, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Νίκος Νυφούδης, Κατερίνα Μάρκου, Γιώργος Αμυράς, Σταύρος Θεοδωράκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK