05:35 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Η Φώφη Γεννηματά στο δεύτερο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ

Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ «γέννησε» νέα πολιτική πρωτοβουλία στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Πρόκειται για πολιτική πρωτοβουλία, η οποία ιδρύθηκε από τους κ.κ. Μαργαρίτη, Μπουλμπασάκο και Σιακαντάρη. Ενήμερη η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη. Ποιοι οι στόχοι.

Πολιτική πρωτοβουλία, με στόχο την ανασυγκρότηση της πολιτικής κίνησης της «Ανανεωτικής Αριστεράς» εντός του Κινήματος Αλλαγής, ανακοίνωσαν πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ, τα οποία επέλεξαν να παραμείνουν στο κόμμα της Φώφης Γεννηματά.

Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία έχει εμπνευστές τους κ.κ. Μαργαρίτη, Μπουλμπασάκο και Σιακαντάρη, είναι σε γνώση της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη.

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC

Σύμφωνα με τα ιδρυθέντα στελέχη, στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα ρεύμα εντός του ΚΙΝΑΛ που θα θέσει τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, τόσο σε ιδεολογικό όσο και σε προγραμματικό επίπεδο.

Όπως ειπώθηκε, μάλιστα, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, «σημασία δεν έχει το μέγεθος της κομματικής παρουσίας, αλλά η κίνηση των ιδεών».

Παράλληλα, διευκρινίστηκε ότι η πρωτοβουλία δεν αποτελεί οργανωμένη τάση ή συνιστώσα του ΚΙΝΑΛ, ενώ επισημάνθηκε ότι άμεση επιδίωξη είναι να λειτουργήσει ως «γέφυρα» ανέντακτων παραγόντων.

Οι ιδρυτές, τέλος, κατέστησαν σαφές ότι δεν προτίθενται να διεκδικήσουν τον κομματικό τίτλο της ΔΗΜΑΡ, καθώς έχει «τοξικό πολιτικό βάρος».

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ, έπειτα από την απόφαση της κ. Γεννηματά να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σχετικά:

«Κομμένη η πλάκα»: Το προεκλογικό σποτ του ΚΙΝΑΛ (Βίντεο)
ΚΙΝΑΛ για Θεοχαρόπουλο: Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε
Βουλευτικές Εκλογές: Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων για τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ
«Πρωτιά» του Καμίνη στην ψηφοφορία για το Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ
Tags:
κόμμα, πολιτική, ΔΗΜΑΡ, ΚΙΝΑΛ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK