ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με τη διαδικασία του επείγοντος ξεκίνησε στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές η συζήτηση και επεξεργασία του σχεδίου νόμου που αφορά τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Με τη μορφή του επείγοντος αρχίζει σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α' βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις».

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εισηγήθηκε τη συγκεκριμένη μέσω του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου.

Το επείγον δικαιολογείται, σύμφωνα με τον ίδιο, από μια σειρά θεμάτων που πρέπει να ρυθμιστούν άμεσα όπως για παράδειγμα, η κατάργηση των ηλικιακών περιορισμών για τον επιζώντα σύζυγο στις συντάξεις χηρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ρύθμιση 120 δόσεων: Οι κερδισμένοι, οι χαμένοι και τα έσοδα που θα φέρει στο κράτος 

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση ζήτησε το νομοσχέδιο να συζητηθεί στη Βουλή με την «κανονική διαδικασία», αλλά, κατά πλειοψηφία, έγινε δεκτή η εισήγηση της κυβέρνησης.

Ως εκ τούτου σήμερα το μεσημέρι έχει οριστεί δεύτερη συνεδρίαση με αντικείμενο την ακρόαση φορέων.

Τη Δευτέρα το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 120 δόσεων κατατέθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, μεταξύ άλλων, ρυθμίζει τις οφειλές προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, τις φορολογικές αρχές και του οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σχετικά:

Πώς θα λειτουργεί η ρύθμιση για τις 120 δόσεις
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις
Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις
Tags:
120 δόσεις, Νομοσχέδιο, Βουλή, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Πετρόπουλος, Έφη Αχτσιόγλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK