22:37 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ευρωεκλογές 2019 (265)
1 0 0
Βρείτε μας

«Ήρθα να αντιπαρατεθώ όχι με την προπαγάνδα του αλλά με το πολιτικό του σχέδιο που επιμελώς προσπαθεί να κρύψει πίσω από πομφόλυγες. Είναι το ίδιο σχέδιο με αυτό που οδήγησε στην κοινωνική λεηλασία και στη χρεοκοπία την περίοδο 2010-14».

Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά κατά του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη ότι κρύβεται πίσω από την «Πολακιάδα» όχι γιατί δεν έχει σχέδιο αλλά γιατί θέλει να το κρύψει από τον λαό καθώς είναι το σχέδιο του ΔΝΤ, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Στην Ελλάδα αυτά τα σχέδια έχουν αποτύχει τα σχέδια της μαύρης προπαγάνδας. Εδώ πρέπει να πεις τι πιστεύεις. Δεν πάτε στις εκλογές με την "Πολακιάδα" και δεν έχετε σχέδιο. Πιστεύω ότι έχετε αλλά πάτε με την "Πολακιάδα" ακριβώς γιατί θέλετε να αποφύγετε να φανερώσετε το σχέδιο. Θέλετε να το κρύψετε γιατί το σχέδιό σας το είδε ο λαός από το 2010, είναι το σχέδιο του ΔΝΤ» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα κατηγόρησε τη ΝΔ ότι χρησιμοποιεί τον κ. Κυμπουρόπουλο ως προεκλογικό εργαλείο.

«Αυτές τις μέρες έγινε μία προσπάθεια ενοχλητική, είναι αυτονόητο να το κάνει κάποιος θέμα το ζήτημα των ΑΜΕΑ. Όμως έχω την αίσθηση ότι εσείς δεν σέβεστε τον κ. Κυμπουρόπουλο, τον χρησιμοποιείτε ως προεκλογικό εργαλείο» ανέφερε.

Χαρακτήρισε κρυπτόμενο τον κ. Μητσοτάκη, προκαλώντας μάλιστα αναστάτωση στην αίθουσα, και εξήγησε ότι του έχει επανειλημμένα ζητήσει εφ όλης της ύλης συζήτηση και την αποφεύγει, ενώ τόνισε ότι στη Βουλή προσήλθε όχι για να αντιπαρατεθεί στα επικοινωνιακά κόλπα, «ούτε να τον συναγωνιστώ στην προπαγάνδα και τον κιτρινισμό που είναι ασυναγώνιστος. Αυτά μπορεί αυτά κάνει».

«Ήρθα να αντιπαρατεθώ όχι με την προπαγάνδα του αλλά με το πολιτικό του σχέδιο που επιμελώς προσπαθεί να κρύψει πίσω από πομφόλυγες. Είναι το ίδιο σχέδιο με αυτό που οδήγησε στην κοινωνική λεηλασία και στη χρεοκοπία την περίοδο 2010-14. Είναι το ίδιο σχέδιο που είχε αποτέλεσμα την αιμορραγία, την ταπείνωση του λαού, αφάνισε το ¼ της οικονομίας, που επέβαλε το εργασιακό καθεστώς ζούγκλας, που εκτίναξε την ανεργία» ανέφερε.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα που παρουσίασε χθες και απέρριψε την κριτική λέγοντας χαρακτηριστικά «είναι παροχές, κόλπα και δώρα; Είναι δικαιοσύνη, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Είναι η αρχή μίας δίκαιης ανάπτυξης και ο έμπρακτος σεβασμός ενός λαού που υπέφερε».

«Δεν είναι τα κόλπα που εσείς είχατε συνηθίσει να κάνετε προεκλογικά. Είναι μόνιμα μέτρα. Είμαστε σε θέση να κάνουμε πράξη αυτό το σχέδιο γιατί εργαστήκαμε σκληρά και γιατί η μόνη μας έγνοια είναι οι ζωές των πολλών. Δεν βγήκαμε ποτέ να δημιουργήσουμε πανηγυράκια τύπου success story. Έχει έρθει η ώρα να δρέψουν τους καρπούς της μεγάλης προσπάθειας» σημείωσε.

Παραδέχτηκε ότι «δεν γυρίσαμε στο 2009. Οι δυνατότητες της οικονομίας δεν έχουν φτάσει εκεί, ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο σχέδια που φροντίζει για τους πολλούς και στο δικό σας σχέδιο. Θα μας το πείτε; Δεν θέλετε στην τηλεόραση, θα μας το πείτε εδώ;».

Τόνισε ότι το κρίσιμο ερώτημα «είναι αν θα συνεχίσουμε την πορεία σε έναν δρόμο δίκαιης ανάπτυξης ή θα γυρίσουμε πίσω».

Έκανε λόγο για τον ιδιαίτερο συμβολισμό της ημέρας, σημειώνοντας ότι «ζητώ σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα σχέδιο στήριξης και ελάφρυνσης, την ίδια ημέρα που πριν εννέα χρόνια το 2010 ψηφίζονταν η πρώτη δανειακή σύμβαση της χώρας με τους πιστωτές».

«Σαν σήμερα πριν εννέα χρόνια μπήκαμε στην εποχή της ελληνικής τραγωδίας. Και βεβαίως δεν μπήκαμε επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε την οικονομία, είχε ερασιτέχνες υπουργούς, αλλά γιατί εσείς το κόμμα σας είχε αφήσει τη χώρα απροστάτευτη. Δεν μπόρεσε να υλοποιήσει μία πολιτική στήριξης για χάρη των πολλών» τόνισε.

Διερωτήθηκε ποιο είναι το σχέδιο της ΝΔ σχολιάζοντας ότι «μέχρι σήμερα, του ξεφεύγουν κάποιες αλήθειες όπως για τα δώρα Χριστουγέννων και μετά προσπαθεί να τα μαζέψει, δεν έχει ακούσει ο λαός ένα σχέδιο. Το μόνο που έχει ακούσει είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν συμπαθεί τον κ. Πολάκη. Το μόνο σας σχέδιο είναι τα κουτσομπολιά;».

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να διαρρήξει ανοιχτές θύρες με την τροπολογία για το αφορολόγητο και του αντέτεινε ότι το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών που επισκέφθηκε και του οποίου επικροτεί τις θέσεις συστήνει εξοικονόμηση δύο δισεκατομμυρίων ευρώ από τη μείωση του αφορολόγητου.

«Στο πρόγραμμά σας είναι η κατάργηση του αφορολογήτου. Εκτός από το ότι θέλετε να κρύψετε ότι το πρόγραμμά σας είναι το πρόγραμμα του ΔΝΤ, θέλετε να κρύψετε ότι αυτό το σχέδιό σας είναι το σχέδιο του κ. Βέμπερ, φίλου σας και ανθέλληνα. Πριν προλάβετε να βγάλετε αυτές τις αμήχανες ανακοινώσεις ότι σας κλέβουμε, τοποθετήθηκε ο κ. Βέμπερ και είπε ότι είμαστε ανεύθυνοι που δίνουμε ελαφρύνσεις στους πολλούς» ανέφερε.

«Να τον χαίρεστε γιατί έχει τις ίδιες απόψεις με σας που δηλώσατε ότι είναι λαϊκισμός και ανέφικτο να υπάρξει 13η σύνταξη. Και τι θα κάνετε; Θα τον ψηφίσετε αυτόν τον λαϊκισμό;» διερωτήθηκε.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι «αν το ψηφίσετε πρέπει να βγείτε και να καταγγείλετε τον κ. Βέμπερ και να του πείτε να κάνει κουμάντο στη δική του χώρα».

Πρόσθεσε ότι «ή θα πρέπει να καταψηφίσετε τα μέτρα ή θα πρέπει να αποσύρετε τη στήριξή σας στον κ. Βέμπερ μετά τη χθεσινή του τοποθέτηση».

Χαρακτήρισε σημαντικό δώρο την πρόταση δυσπιστίας για τον κ. Πολάκη, καθώς όπως ανέφερε «δίνετε τη δυνατότητα οι βουλευτές να μιλήσουν και για τα πεπραγμένα και ευχαριστούμε, γιατί πιστεύω ότι το πρόβλημά σας έχει να κάνει με τα πεπραγμένα στην Υγεία».

«Γιατί εμείς φέραμε 19.000 προσλήψεις όταν εσείς φέρνατε σαν υπουργός απολύσεις. Είχαν έλλειμμα τα νοσοκομεία και σήμερα έχουν πλεόνασμα, πάνω από όλα σας ενοχλούν όσα αναδεικνύονται και αφορούν τα άπλυτα των περασμένων δεκαετιών» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τα άτομα με αναπηρία αναφέρθηκε εκτενώς στην πολιτική της κυβέρνησης τονίζοντας ότι υλοποίησε σειρά πολιτικών για την ισότιμη αντιμετώπιση. «Το 15% των νέων θέσεων στο Δημόσιο είναι από άτομα με αναπηρία. Δεν είναι χάρες και δώρα. Εμείς υλοποιήσαμε να διατηρεί το επίδομά του ο ανάπηρος που καταρτίζετε για εργασίες ορισμένου χρόνου. Να εξαιρείται το επίδομα από τα εισοδήματα. Εμείς ήμασταν που ενισχύσαμε την ειδική αγωγή. Εμείς υλοποιήσαμε σειρά μέτρων για την ισότιμη αντιμετώπιση».

«Εμείς και όχι η παράταξη που τους συμπεριφερόταν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας» συνέχισε.

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «αυτά τα τρία χρόνια έχετε κάνει πολλές φορές διαδοχικά βαρύγδουπες προβλέψεις. Τη μία είπατε ότι δεν θα ολοκληρώσουμε την πρώτη αξιολόγηση, μας είπατε για τον κόφτη, για περικοπές συντάξεως, ότι θα υπογράψουμε νέο μνημόνιο, ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Έχει μείνει μία πρόβλεψη, ότι θα σας εμπιστευτεί ο λαός στις εκλογές».

Κλείνοντας ανέφερε ότι «θέλω σήμερα να ζητήσω την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών πάνω σε ένα σχέδιο με αρχή μέση και τέλος, σε ένα πρόγραμμα που αφορά την επόμενη ημέρα, θέλω να ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης στις 26 Μαΐου, ψήφο μομφής και καταδίκης στη ΝΔ με το πρόγραμμα του ΔΝΤ και του κ. Βέμπερ».

Θέμα:
Ευρωεκλογές 2019 (265)
Tags:
ευρωεκλογές 2019, ψήφος εμπιστοσύνης, ευρωεκλογές, Βουλή, Νέα Δημοκρατία, Κυβέρνηση, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK