03:18 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Βουλή

Εγκρίθηκε επί της αρχής από τις επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΝΔ αν και δήλωσε ότι «έχει τοποθετηθεί θετικά επί της αρχής του νομοσχεδίου, θα κρατήσει συνολικά επιφύλαξη».

Δεκτό επί της αρχής κατά πλειοψηφία έγινε από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές της Βουλής το σχέδιο νόμου για τις 120 δόσεις.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΝΔ αν και δήλωσε ότι «έχει τοποθετηθεί θετικά επί της αρχής του νομοσχεδίου, θα κρατήσει συνολικά επιφύλαξη».

Το Κίνημα Αλλαγής δήλωσε «υπέρ» της αρχής του νομοσχεδίου με το σκεπτικό ότι «έστω και ένα ευρώ να πάρει ένας αδύναμος πολίτης είναι θετική εξέλιξη». Ωστόσο, δήλωσε ότι περιμένει από την κυβέρνηση να κάνει δεκτές προτάσεις και παρατηρήσεις προκειμένου να βελτιωθεί το νομοσχέδιο.

Η Χρυσή Αυγή εξέφρασε επιφυλάξεις για την ολομέλεια, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» επί της αρχής του σχεδίου νόμου.

Το Ποτάμι δήλωσε ότι ψηφίζει επί της αρχής, αλλά τόνισε ότι διατηρεί επιφυλάξεις για πολλές πλευρές και για πελατειακού τύπου διατάξεις του νομοσχεδίου, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασε και η Ένωση Κεντρώων.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο έχει εισαχθεί στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος, με τη συζήτησή του στην Ολομέλεια να προγραμματίζεται για μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, μεταξύ άλλων, ρυθμίζει τις οφειλές προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, τις φορολογικές αρχές και του οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σχετικά:

Με τη διαδικασία του επείγοντος στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις
Πώς θα λειτουργεί η ρύθμιση για τις 120 δόσεις
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις
Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις
Tags:
Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Νομοσχέδιο, 120 δόσεις, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK