11:08 30 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Χαρακτήρισε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ως τους «σκαφάτους του κεφαλαίου», προσθέτοντας «γι' αυτό δεν μπορείτε να κρύψετε ότι συμπλέετε στα κύρια στα επικίνδυνα σενάρια που φτιάχνετε και αφορούν το μέλλον του λαού μας».

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό άσκησε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας καλώντας τον λαό να καταδικάσει την πολιτική της κυβέρνησης σε όλες τις κάλπες, ενώ απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους, όπως είπε, τους κάλεσε να καταδικάσουν μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που συνυπογράφουν με φασίστες, ακροδεξιούς και ρατσιστές.

Μιλώντας κατά την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή έκανε λόγο για «άλλη μια κακοπαιγμένη παράσταση με μοιρασμένους ρόλους και γνωστό σενάριο από την οποία λείπουν τα πραγματικά λαϊκά βάσανα».

Τόνισε ότι οι εκλογές —ευρωεκλογές, τοπικές και βουλευτικές- δίνουν μια ευκαιρία στον λαό να στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση «δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να ασκεί μια πολιτική που καταστρέφει και το παρόν και το μέλλον» και ότι «δεν υπάρχει πλέον καμιά εμπιστοσύνη σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κορμό την ΝΔ».

Κάλεσε ιδιαίτερα «όλους τους αριστερούς, προοδευτικούς ανθρώπους να καταδικάσουν μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό, που χτες, ανήμερα της μεγάλης επετείου της αντιφασιστικής νίκης των λαών, για την οποία έδωσαν τη ζωή τους εκατομμύρια αγωνιστές σε όλο τον κόσμο, πήγε στη Ρουμανία και έβαλε την υπογραφή του, μαζί με ακροδεξιούς, φασίστες και ρατσιστές».

«Μαζί με τον Ορμπάν, τον Κουρτς, τον Σαλβίνι και το κακό συναπάντημα το υπόλοιπο της ΕΕ, έβαλαν υπογραφή σε ένα κατάπτυστο κείμενο — διακήρυξη, μνημείο αντικομουνισμού και παραχάραξης της ιστορίας, που ανοίγει το δρόμο για διώξεις ενάντια σε όσους και όσες υπερασπίστηκαν, υπερασπίζονται τον σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, αντιπάλεψαν και αντιπαλεύουν τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό, αλλά και διώχτηκαν από διάφορα μισαλλόδοξα καθεστώτα, με ανάλογα δήθεν επιχειρήματα στο παρελθόν, σαν αυτά που περιέχονται στο χτεσινή διακήρυξη αντιστροφής της ιστορικής πραγματικότητας» είπε.

Έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας τεχνικής πόλωσης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, η οποία πόλωση «προϋποθέτει ότι και είναι δύο μέρη του ίδιου ταξικού και τοξικού κέντρου» με βασική προϋπόθεση «τα βάρη να ρίχνονται στα λαϊκά στρώματα και τα κέρδη στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα».

Χαρακτήρισε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ως τους «σκαφάτους του κεφαλαίου», προσθέτοντας «γι' αυτό δεν μπορείτε να κρύψετε ότι συμπλέετε στα κύρια στα επικίνδυνα σενάρια που φτιάχνετε και αφορούν το μέλλον του λαού μας».

Ανέφερε ότι ένα σημαντικό κομμάτι του κόσμου «σας έχει πάρει χαμπάρι. Κομπάρσος στην παράστασή σας δεν θέλει να μείνει, πρωταγωνιστής στη ζωή του θέλει να γίνει. Θα κάνει την πραγματική διαφορά με το ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό. Μπορεί να δοθεί αυτή η αποφασιστική η μόνη ελπιδοφόρα και αγωνιστική απάντηση σε αυτή τη σαπίλα που αποπνέουν όλοι οι διαχειριστές του διεφθαρμένου συστήματός σας».

Tags:
ευρωεκλογές 2019, ψήφος εμπιστοσύνης, ευρωεκλογές, Βουλή, ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK