15:40 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Τσίπρας στη Βουλή.

Τσίπρας: Ζείτε σε μια ψευδαίσθηση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Προχωράμε σε όλα τα μέτρα που δεσμευτήκαμε για την αποκατάσταση της οικονομίας», επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από το βήμα της βουλής. «Κατά βάθος θέλετε τις περικοπές κύριε Μητσοτάκη».

«Είναι προφανές ότι αυτό το τριήμερο η αξιωματική αντιπολίτευση, προσπάθησε να εκτρέψει τη συζήτηση από τα κρίσιμα ζητήματα της διαβίωσης των πολιτών.

Στόχος να μη συζητήσουμε για τα μέτρα στήριξης, για την οικονομία, για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση αλλά για θέματα που επέλεξε το επικοινωνιακό επιτελείο του κυρίου Μητσοτάκη.
Θα πάμε σε εκλογές σε ένα πεδίο πολιτικής αρένας, αφού έτσι το θέλετε» επισήμανε μεταξύ άλλων από το βήμα της βουλής  ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφορικά με τα όσα ειπώθηκαν για τον πατέρα του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

«Σας έδωσα τις απαντήσεις και δεν πρόκειται να ασχοληθώ. Υβρίζετε και συκοφαντείτε ακόμα και νεκρούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν ούτε ήταν καν δημόσια πρόσωπα.
Η μισή Ελλάδα αποκαλούσε τον Πατέρα σας αποστάτη και εφιάλτη, αλλά εγώ δεν έκανα ποτέ τέτοια κριτική, ούτε χρησιμοποίησα τέτοιους χαρακτηρισμούς. Εσείς δεν τιμάτε τη μνήμη του πατέρα σας, όχι εγώ». 

«Οι πολίτες θα μας κρίνουν με βάση τα προγράμματά μας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Γιατί επιλέγετε τη στρατηγική της λάσπης στον ανεμιστήρα, γιατί να κυλιστείτε σε αυτήν τη λάσπη.Αφού πιστεύετε ότι είστε νικητής των εκλογών, γιατί πέφτετε τόσο χαμηλά να υβρίζετε νεκρούς ανθρώπους; Ζείτε σε μια ψευδαίσθηση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει. Σας συμβουλεύουν λάθος.

Έχετε κάνει μεγάλο λάθος να προχωρήσετε τη συζήτηση από την οικονομία στο ηθικό πλεονέκτημα. Έχετε διαψευστεί», επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Όπως ο Πάγκαλος έλεγε μαζί τα φάγαμε εσείς θέλετε να πείτε ότι όλοι το ίδιο είμαστε.

Δεν έχει νόημα να προσπαθήσετε να μας πείσετε ότι δεν είστε μέλος της ελίτ. Πρόβλημα είναι οι θέσεις σας και το πρόγραμμά σας.

Έχετε αντιγράψει μια καμπάνια που αντιστοιχεί σε υποψήφιους της ακροδεξιάς σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Έχετε αντιγράψει τον Μπολσονάρο». 

«Υποκριτικά θα ψηφίσετε την 13η σύνταξη»

Εμείς πετύχαμε να μειώνουμε βάρη και τα πλεονάσματα στην πράξη, χωρίς αντάλλαγμα μέτρα φρίκης. Χωρίς να λέμε μειώστε τα πλεονάσματα για να σας δώσω σε αντάλλαγμα απολύσεις και περικοπές. Να λοιπόν που διαφέρουμε και διαφωνούμε.

Εσείς κατά βάθος συμφωνείτε με αυτές τις περικοπές. Για αυτό και είπατε δε γίνεται να επανέλθει η 13η σύνταξη, δε σας ξέφυγε, την αλήθεια σας είπατε. Ψέματα θα κάνετε τώρα που θα έρθετε να τη ψηφίσετε. Έτσι δεν είναι;».

Η μήπως το πρόβλημα σας τελικά είναι ότι είναι μισή η 13η σύνταξη; Γιατί μέχρι χθες ήταν λαϊκισμός παροχή πελατειακού κράτους. Τώρα προβληματίζεστε που είναι μισή; Δηλαδή που είναι μισός ο λαϊκισμός και δεν είναι ολόκληρος; Δεν κρατάτε και τα προσχήματα. Σας προτείνω να πάτε μια βόλτα και να στείλετε και τα στελέχη σας σε όλη τη χώρα, τη μέρα που οι συνταξιούχοι θα λάβουν τη 13η σύνταξη στα ΑΤΜ, να τους τα πείτε αυτά. Να τους πείτε ότι είναι λαϊκισμός και παροχολογία».

«Η δική μας πολιτική πρόταση, το όραμα μας είναι το σχέδιο για την Ελλάδα των πολλών. Το έχουμε αποδείξει. Και συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ανθρώπων αυτής της χώρας. Εμείς στηρίξαμε τους πλέον αδύναμους, αυτούς που έμειναν απροστάτευτοι στο έλεος της κρίσης. Αυξήσαμε από 780 εκατομμύρια, στα 3 δισ. για την Πρόνοια. Με τις πολιτικές για το παιδί, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για πάνω από 700.000 συμπολίτες μας, τα προγράμματα για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, με το επίδομα ενοικίου που αφορά όπως είπα πάνω από 240.000», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα τόνισε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ «στηρίζει τους πολλούς και όχι την Ελίτ», επισήμανε. «Θέλετε την κοινωνική λεηλασία και το ΔΝΤ για να ωφεληθούν κάποιοι λίγοι. Θέλετε να ωφεληθεί η ιδιωτική ασφάλιση».

«Όταν λέτε οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ 30%, δηλαδή και για τις μεγάλες περιουσίες, ενώ εμείς ψηφίσαμε μείωση 30% ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικα, αλλά 50% για τις λαϊκές κατοικίες και τις μικρές ιδιοκτησίες και μόλις 10% για τις μεγάλες περιουσίες, ευνοείτε τις ελίτ και βαρύνετε για χάρη τους, τους πολλούς. Όταν μιλάτε για ξεπερασμένο θεσμό του 8ωρου και λέτε ιδεοληψία τις συλλογικές συμβάσεις, στη γραμμή των βιομηχάνων, το λέτε για να ελαφρύνετε τις ελίτ και να βαρύνετε τους πολλούς. Ενώ όταν εμείς με το ΣΕΠΕ τιμωρούμε τους παραβάτες της εργατικής νομοθεσίας και επαναφέρουμε συλλογικές συμβάσεις που συνεπάγονται αύξηση μισθών για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, Και αυξάνουμε τον κατώτατο και καταργούμε τον υποκατώτατο που θεσπίσατε. Το κάνουμε για να στηρίξουμε τους πολλούς παραγνωρίζοντας τα συμφέροντα των ελίτ. Απλά παραδείγματα κ. Μητσοτάκη. Εσείς είστε με την Ελλάδα των λίγων και εκλεκτών, με την Ελλάδα ελίτ. Εμείς με την Ελλάδα των πολλών.»

Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK