07:35 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος εξελέγη νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τα μηνύματά τους για την εκλογή του νέου Αρχιεπίσκοπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, απέστειλαν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Twitter, κάνει λόγο για έναν φωτισμένο ιεράρχη με ιδιαίτερες ικανότητες, μεταφέροντάς του τις ευχές του για επιτυχία.

​«Άξιος ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Μητροπολίτης Προύσης και Ηγούμενος της Σχολής της Χάλκης @elpidophoros Λαμπρυνιάδης. Πολύγλωσσος, κάτοχος διδακτορικού, καθηγητής στο ΑΠΘ, έμπειρος αν και νέος στη ηλικία, ιδανική επιλογή για την ομογένεια και την Ελλάδα. Συγχαρητήρια!», γράφει από μέρους του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

​Παράλληλα, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Η Ορθοδοξία στην Αμερική απέκτησε τον νέο της ηγέτη ο οποίος καλείται να εκπληρώσει τις υψηλές προσδοκίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το μέλλον της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, τον κ. Ελπιδοφόρο».

Και συνεχίζει: «Η εκλογή του εμπεριέχει και έναν ακόμα ισχυρό συμβολισμό καθώς είναι γνωστή η πολυετής προσφορά του στον αγώνα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ένα ζήτημα κεντρικής σημασίας για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την θρησκευτική ελευθερία σε διεθνές επίπεδο».

«Οι αδιαμφισβήτητες ικανότητες του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής και η εμπιστοσύνη του Οικουμενικού Πατριάρχη προς το πρόσωπό του αποτελούν ισχυρά θεμέλια αλλά και εγγυήσεις για την επίτευξη του δύσκολου έργου που αναλαμβάνει», συμπληρώνει, καταλήγοντας: «Ειδικότερα για την Ομογένεια της Αμερικής, την ηγέτιδα δύναμη της Διασποράς, ανοίγει σήμερα ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της».

Tags:
Σταύρος Θεοδωράκης, Φώφη Γεννηματά, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK