02:00 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

O πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιοδεύει στη δυτική Ελλάδα, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος στα Ιωάννινα.

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα έστειλε από τη Λευκάδα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επεσήμανε ότι «πλέον μπορούμε να σχεδιάσουμε την επόμενη ημέρα με ελεύθερα χέρια».

Εγκαινιάζοντας το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι «περάσαμε μια δύσκολη περίοδο, κατά την οποία δεν είχαμε πάντα εμείς τη δυνατότητα να παίρνουμε τις αποφάσεις».

«Παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη και μια κοινωνία λεηλατημένη» έσπευσε να προσθέσει. Και συνέχισε: «Έχουμε όραμα και σχέδιο να ανασυγκροτήσουμε το κοινωνικό κράτος, το σύστημα υγείας για τους πολλούς για τους οποίους έχουμε υποχρέωση να δουλεύουμε».

Όσον αφορά το νοσοκομείο της πόλης, δήλωσε «ευτυχής που μπορώ ως πρωθυπουργός να εγκαινιάσω ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που αξίζει στους αγώνες του λαού της Λευκάδας, στολίδι για την ευρύτερη περιοχή».

Κάνοντας ειδική αναφορά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον χώρο της υγείας και αφού εξήρε το έργο της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου, υπογράμμισε ότι «δώσαμε, σε αντίξοες συνθήκες, μια μεγάλη μάχη για να αναστήσουμε το σύστημα της δημόσιας υγείας».

«Ανοίξαμε τις πόρτες των νοσοκομείων σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Καταβάλαμε μια πολύ δύσκολη πρωτοπάθεια μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Τα έργα μας είναι όμορφα όχι οι φάτσες μας. Ωραία είναι τα έργα μας και η προσπάθεια μας να δώσουμε ανάσα στους πολλούς».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να δηλώσει με νόημα ότι «διώξαμε από τον ναό της υγείας τους ποντικούς που ροκάνιζαν τα κονδύλια». «Τα καταφέραμε σταματώντας το πάρτι στο χώρο της Υγείας και τη διαφθορά. Η δική μας ιδεολογία είναι πολύ πιο κοντά από αυτά που πρεσβεύουν και κάνουν όσοι κάνουν μεγάλους σταυρούς».

Προτού καταλήξει, δε, προανήγγειλε 2.000 προσλήψεις στον χώρο της υγείας, ενώ εκτίμησε ότι σε λίγες ημέρες «θα είναι έτοιμα τα νοσοκομεία Καρπάθου και Χαλκίδας».

Σχετικά:

Τη νέα βάση αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στο Άκτιο εγκαινίασε ο Τσίπρας
Τσίπρας: Η Ελλάδα δικαιούται άλλη μια 4ετία με ανθρώπους που δεν προέρχονται από τις ελίτ
Τσίπρας: Του χρόνου ο ΠΑΣ θα ξανανεβεί στη Super League
Τσίπρας: Βρισκόμαστε εδώ μόνο γιατί μας στηρίζει ο ελληνικός λαός
Tags:
εγκαίνια, νοσοκομείο, Υπουργείο Υγείας, Παύλος Πολάκης, Ανδρέας Ξανθός, Αλέξης Τσίπρας, Δυτική Ελλάδα, Λευκάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK