02:56 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για την ρύθμιση σχετικά με την 13η σύνταξη, εξήγησε ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει παρών επί της αρχής του νομοσχεδίου και «ναι» σε άρθρα όπως αυτό, που ανακουφίζουν εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ κάλεσε τους πολίτες ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και όπως μεταδίδει το ant1news.gr.

Χαρακτήρισε «κοκορομαχία για πράγματα στα οποία συμφωνούν και οι δυο», την αντιπαράθεση Μαξίμου — ΝΔ για την επταήμερη εργασία.

«Έχει ήδη ξεκινήσει η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που το υπουργείο Εργασίας έχει νομιμοποιήσει» είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι υπάρχουν «επιχειρήσεις που οι εργαζόμενοι έχουν ένα Σαββατοκύριακο το μήνα να καθίσουν».

Ο ΓΓ του ΚΚΕ τόνισε το ότι «ο εργαζόμενος πρέπει να έχει μέρα ξεκούρασης δεν είναι μόνο απαραίτητο, είναι και αναγκαίο», σημειώνοντας πως «μπορεί να υπάρξει παραγωγή με μείωση του χρόνου εργασίας και αύξηση των θέσεων απασχόλησης».

Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχει αρχίσει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, αρχικά στα τουριστικά και μετά στην εστίαση», σημειώνοντας ότι «και οι δύο (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) συμφωνούν και ψηφίζουν αλλαγές που οδηγούν εκεί».

Τι θα ψηφίσει το ΚΚΕ για την 13η σύνταξη

Ο κ. Κουτσούμπας, είπε ότι κανείς δεν πιστεύει ότι αυτό που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι 13η σύνταξη, αλλά πως αποτελεί ένα μόνιμο επίδομα και πρόσθεσε ότι «κι ένα ευρώ να πάρει ο συνταξιούχος, καλά είναι. Το θέμα όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι τους έχει πάρει πολλά».

Εξηγώντας τη στάση του ΚΚΕ στην ψηφοφορία στη Βουλή, είπε ότι θα ψηφίσει παρών επί της αρχής του νομοσχεδίου, αλλά θα ψηφίσει ναι, όπως πάγια κάνει, σε άρθρα που ανακουφίζουν εργαζόμενους και συνταξιούχους, όπως το συγκεκριμένο.

Ο γγ του ΚΚΕ, χαρακτήρισε ωστόσο «απαράδεκτο» ότι το σχετικό νομοσχέδιο έρχεται λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να «κάνει κάθε τρεις μήνες εκλογές, μήπως μένει και τίποτα στον κόσμο».

Σχετικά:

Τι λέει το υπουργείο Εργασίας για την επταήμερη εργασία
«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ για την επταήμερη εργασία
Tags:
επταήμερη εργασία, 13η σύνταξη, Βουλή, ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK