02:30 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, παρουσίασε το στρατηγικό σχεδιασμό για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και έθεσε ως στόχο να πάνε ακόμα καλύτερα οι ελληνικές εξαγωγές φέτος.

Τον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων σχετικά με την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας για τα έτη 2018 και 2019, παρουσίασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης.

Όπως είπε η οικονομική διπλωματία του υπουργείο Εξωτερικών, έχει ως στόχο την αύξηση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Μπόλαρης είπε ότι το 2018 ήταν μια χρονιά – ρεκόρ για τις ελληνικές εξαγωγές και το υπουργείο Εξωτερικών προσπαθεί να αυξηθούν ακόμη περισσότερο φέτος.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που το 2018 αποτέλεσε χρονιά-ρεκόρ για τις ελληνικές εξαγωγές, επίδοση, όμως, που φιλοδοξούμε -και εργαζόμαστε ώστε- να γίνει καλύτερη τη φετινή χρονιά».

Το υπουργείο Εξωτερικών, όπως εξήγησε ο κ. Μπόλαρης σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, συνεισφέρει μέσα από τη δουλειά της Κεντρικής και της Εξωτερικής Υπηρεσίας του και, ιδίως, μέσω του δικτύου Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία στο εξωτερικό, στη μετεξέλιξη του αναπτυξιακού προτύπου της χώρας, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Συνεισφέρει με τη δουλειά των 127 πρεσβειών και γενικών προξενείων, καθώς και των 59 ΟΕΥ ανά τον κόσμο.

Ειδικότερα για τα γραφεία ΟΕΥ, ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέδειξε τη σημασία που είχε η ανανέωση και ο εμπλουτισμός του ανθρώπινου δυναμικού τους, το 2018 και το 2019, με υπαλλήλους Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων που αποφοίτησαν από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, τονίζοντας επίσης ότι δέχθηκαν 7.800 αιτήματα ελληνικών επιχειρήσεων το 2018. Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Μπόλαρης και στη διαδικτυακή πύλη «Agora» και την καθημερινή τροφοδοσία της που μεταφέρει στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα σε πραγματικό χρόνο τις εξελίξεις στις ξένες αγορές αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το 2018 υπήρξαν 3.800 πρωτότυπες αναρτήσεις από τα 59 Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων.

Σχετικά:

Σε θετικό έδαφος οι εξαγωγές στο πρώτο τρίμηνο του 2019
Αύξηση 1,6% για τις εξαγωγές στο πρώτο τρίμηνο του 2019
Tags:
ελληνική οικονομία, Ελλάδα, εξαγωγές, Υπουργείο Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK