01:59 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Σκληρή ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού για την πρωινή συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ και τις θέσεις του υπέρ της σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στα νοσοκομεία.

Νέα πυρά κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, για τα όσα είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για τον τομέα της Υγείας.

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, τάχθηκε υπέρ της σύμπραξης του ιδιωτικού τομέα στα δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να αγοράζονται υπηρεσίες και τεχνογνωσία από τον ιδιωτικό τομέα.

«Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρω ότι θα βγουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και θα πουν ότι ιδιωτικοποιώ την υγεία. Εμένα με ενδιαφέρει το παρεχόμενο αποτέλεσμα. Το δημόσιο δεν είναι κατ' ανάγκην κρατικό. Εμένα με ενδιαφέρει η υγεία να είναι δημόσια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για χωρίς περιστροφές ομολογία Μητσοτάκη πως θέλει την κατάργηση της δημόσιας υγείας, κάνει λόγο το Μαξίμου. Αναφέρει πως ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν δεσμεύθηκε απλώς για την παραχώρηση δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρίες, αλλά έφτασε στο σημείο να πει πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται για υπηρεσίες που θα παρέχονται από ιδιωτικές εταιρίες.

«Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε κρίση ειλικρίνειας, σε νεοφιλελεύθερο αμόκ ή σε εντεταλμένη υπηρεσία συμφερόντων. Μάλλον είναι και τα τρία μαζί…», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Το Μαξίμου επαναφέρει την κριτική του προς τον πρόεδρο της ΝΔ και για άλλα θέματα που αποτέλεσαν πεδία αντιπαράθεσης το τελευταίο διάστημα.

«Μετά την πρόταση για περικοπή του Δώρου Χριστουγέννων, μετά το επταήμερο εργασίας και τον εργασιακό Μεσαίωνα, μετά το μπάχαλο στη ΝΔ για το εάν εγγυάται ή όχι τη μόνιμη 13η σύνταξη που φέρνει η κυβέρνηση για 2,5 εκατ. συνταξιούχους, θεωρήσαμε ότι η ΝΔ το τερμάτισε. Πέσαμε όμως έξω», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά:

Μητσοτάκης για Τσίπρα: Θα τον στείλω σε μόνιμη ξεκούραση
Tags:
δημόσια υγεία, νοσοκομεία, ΝΔ, Μέγαρο Μαξίμου, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK