ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατά την περιοδεία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ήπειρο, όπου παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας.

Με τους εκπροσώπους της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, Βαγγέλη Ντούλε, πρόεδρο του κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και Βαγγέλη Τάβο, από το κόμμα LSI, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Βάσει πληροφοριών του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατά την περιοδεία του πρωθυπουργού στην Ήπειρο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο εκπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας παραβρέθηκαν στην ομιλία του κ. Τσίπρα στα Γιάννενα.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Αλβανία, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η μειονότητα, καθώς και η ενταξιακή προοπτική της γειτονικής χώρας.

Το Σάββατο, Έλληνες ομογενείς της Αλβανίας κατήγγειλαν τον βανδαλισμό και την καταστροφή των δίγλωσσων (σ.σ. ελληνόγλωσσων και αλβανόφωνων) πινακίδων στον δήμο Φοινίκης.

Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση των πινακίδων ολοκληρώθηκε την Πέμπτη. Είχε προηγηθεί η αφαίρεσή τους από την αλβανική κυβέρνηση, η οποία επικαλέστηκε λόγους οδικής ασφάλειας και έλλειψης των σχετικών αδειών.

Η αφαίρεσή τους είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των Ελλήνων ομογενών, όπως και της ελληνικής κυβέρνησης, με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, να απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις.

Σχετικά:

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Είπε αυτό που πιστεύει για το επταήμερο, προσπαθεί να το διορθώσει με γκάφα
Τσίπρας: Ο λαός θα αποφασίσει, το ποτάμι γιγαντώνεται όσο πηγαίνουμε προς την κάλπη
Στόχος βανδάλων οι ελληνόγλωσες πινακίδες στην Αλβανία
Προειδοποίηση Κατρούγκαλου σε Αλβανία για τη μειονότητα
Tags:
Ήπειρος, Αλβανία, μειονότητα, ελληνική μειονότητα, Γιώργος Κατρούγκαλος, Υπουργείο Εξωτερικών, ομογενής, Ιωάννινα, Αλέξης Τσίπρας, ομογένεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK