ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι από τη μια καταγγέλλει την κυβέρνηση για παροχές και λαϊκισμό και από την άλλη ότι δεν δίνει αρκετές παροχές.

Παρεμβάσεις με φιλοαναπτυξιακό χαρακτήρα, που ενισχύουν την αύξηση της κατανάλωσης, την οικονομική δραστηριότητα και θα έχουν θετικές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τα μέτρα για την 13η σύνταξη και την μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, εστίαση, ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό.

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, όπου σήμερα θα ψηφιστούν οι συγκεκριμένες τροπολογίες, ο κ. Τσίπρας προχώρησε στην πρόβλεψη ότι έξι μήνες μετά την εφαρμογή των μέτρων, στα τέλη του 2019 «θα αποφέρουν ακόμα καλύτερες ειδήσεις» και θα οδηγήσουν σε υπεραπόδοση της οικονομίας, περισσότερο δημοσιονομικό χώρο και θα φέρουν προοπτικές για τη λήψη ακόμη περισσότερων μέτρων ελάφρυνσης.

Ο πρωθυπουργός έστρεψε τα πυρά του κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας τη στάση της έναντι των κυβερνητικών μέτρων αμήχανη και αντιφατική και πρόσθεσε ότι δεν είναι και πολλές οι φορές που κάποιο μέτρο ψηφίζεται από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

«Υπάρχει βλέπω μια φαγωμάρα, μια αμηχανία και μια ισχνή συμμετοχή στη διαδικασία από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως η στάση της ΝΔ «πέρα από αμήχανη είναι συχνά και αντιφατική ως προς τα επιχειρήματα».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η ΝΔ από τη μια καταγγέλλει την κυβέρνηση και για λαϊκισμό και από την άλλη την κατηγορεί ότι δεν δίνει αρκετές παροχές. «Δίνουμε μισές παροχές και λαϊκισμό αυτό μας λέτε», είπε χαρακτηριστικά.

​Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση στην κατεύθυνση όπως είπε της αποκατάστασης των αδικιών. Μεταξύ άλλων ανέφερε την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%, την κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους, απόδοση του ποσού της υπεραπόδοσης στους πολλούς για τρίτη χρονιά.

Tags:
ΦΠΑ, 13η σύνταξη, Βουλή, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK