15:24 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Έχουμε καβάτζα αν δεν πάει κάτι καλά», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών σήμερα στη Βουλή, αναφερόμενος στις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες Τσίπρα και την τήρηση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Στις πληροφορίες που έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας σχετικά με ανησυχίες από μέρους των Ευρωπαίων για το πακέτο μέτρων φοροελαφρύνσεων που εξήγγειλε από το Ζάππειο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, στη διάρκεια της συζήτησης για το σχέδιο νόμου «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους Ο.Τ.Α. α' βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τσίπρας: Τα μέτρα που ψηφίζουμε σήμερα θα φέρουν καλύτερες ειδήσεις στο τέλος του 2019

«Αν είχα ένα ευρώ για κάθε φορά που ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος, off the record, είχε ανησυχίες, είχε στενοχώρια, είχε προβληματισμούς, θα είχα τουλάχιστον μαζέψει με κάποια παρέα να πάω στη Σαντορίνη για δέκα μέρες. Αν, δε, έπαιρνα ένα ευρώ και κάθε φορά που είχαμε αναπαραγωγή αυτής της είδησης off the record, τότε θα μπορούσα να πάω έναν χρόνο στις Μπαχάμες», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο υπουργός Οικονομικών, επεσήμανε ακόμη ότι «αυτή η κυβέρνηση δουλεύει με σχέδιο, πρόγραμμα και συμμαχίες», σημειώνοντας ότι έχει γίνει κοστολόγηση των μέτρων του 2019, ενώ είπε παράλληλα, ότι «έχουμε και μια καβάτζα αν δεν πάει κάτι καλά».

«Έτσι δουλεύει αυτή κυβέρνηση, με αριθμούς», ανέφερε, συμπληρώνοντας: «Εμείς κάνουμε κάνουμε πολιτική πάνω σε αριθμούς και δεν μεταμορφώνουμε τους αριθμούς για να κάνουμε την πολιτική που θέλουμε».

Tags:
φοροελαφρύνσεις, Μπαχάμες, Σαντορίνη, εξαγγελίες, Ευκλείδης Τσακαλώτος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK