14:03 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τροπολογία που αφορά την παράταση των συμβάσεων στα νοσοκομεία, την οποία εισηγήθηκε ο Χρήστος Μαντάς, έκανε δεκτή σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ο Παύλος Πολάκης, αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε δεκτή την τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά για παρατάσεις συμβάσεων στα νοσοκομεία.

Με τη τροπολογία, τα νοσοκομεία θα μπορούν να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις εργασίας διάρκειας 24 μηνών, στις περιπτώσεις ανάκλησης αναστολών που χορηγήθηκαν από τα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια, από το διαδικαστικό στάδιο κατά το οποίο χορηγήθηκε η αναστολή.

Αυτό θα μπορεί να γίνει ανεξαρτήτως από το αν στην αρχική προκήρυξη ή πρόβλεψη της χρονικής διάρκειας των προς σύναψη συμβάσεων έχει λήξει.γ

Μέσα από την τροπολογία δίνεται επίσης η δυνατότητα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων να καλύψει επιτακτικές του ανάγκες, να καταρτίσει εκ νέου 20 συμβάσεις με τα άτομα που είχαν συνάψει 12μηνες συμβάσεις μέσω της χρηματοδότησης του ΟΑΕΔ, ορισμένου χρόνου.

Στη συγκεκριμένη τροπολογία καθορίζονται με ΚΥΑ θέματα του ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ σχετικά με το πρόγραμμα που έχει αναλάβει για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Παράλληλα, παρατείνονται οι ατομικές συμβάσεις έργου, στις τοποθεσίες όπου υπάρχει άμεση και επιτακτική ανάγκη παροχής υγειονομικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας του ευάλωτου πληθυσμού, στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών, στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στις Δημόσιες Δομές Υγείας σε Χίο, Λέσβο, Σάμο, Κω και Λέρου.

Tags:
Υπουργείο Υγείας, παράταση, νοσοκομείο, Υγεία, τροπολογία, Παύλος Πολάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK