18:14 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Mεγάλη συνέντευξη για όλους και για όλα παραχώρησε χθες, Πέμπτη, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ ο εφοπλιστής, ηγέτης του Ολυμπιακού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο εφοπλιστής, ηγέτης του Ολυμπιακού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά, σε μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνισή του, μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία», όπου αναφέρθηκε στην μεγάλη του αγάπη τον Ολυμπιακό, στην εμπλοκή του στην πολιτική και στα Μέσα Ενημέρωσης και απάντησε στα ερωτήματα για τις δικαστικές περιπέτειες και το δήμο του Πειραιά.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας στην εκπομπή «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ σημείωσε πως:

Τον ΣΥΡΙΖΑ, το τι πίστευε για εκείνον αλλά και για το τι ψήφισε: Ειλικρινά το 2014 πίστευα ότι κάτι καινούριο μπορεί να ερχόταν. Ότι μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κάτι καλύτερο. Ψήφισα Ποτάμι στις προηγούμενες εκλογές. Δεν ψήφισα ποτέ ΣΥΡΙΖΑ. Πίστευα ότι θα έκαναν κάτι καλύτερο. Κάτι πιο δημοκρατικό. Δυστυχώς σήμερα βλέπουμε το χειρότερο.

Την Δούρου: Την είχα στηρίξει την κυρία Δούρου. Δεν κρύβομαι. Το έκανα. Πίστευα ότι μπορεί να κάνει κάτι πιο καλό από τον κ. Σγουρό. Δυστυχώς έπεσα έξω και δεν θα την στηρίξω τώρα.

Την κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ: Είχαμε μία καλή σχέση από την ημέρα που ξεκίνησε η διαδικασία για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Πίστευα ότι ήταν κάτι σωστό και μετείχα. Είχαμε καταθέσει έναν αψεγάδιαστο φάκελο και βοηθήσαμε στον διαγωνισμό που είχε αίσιο τέλος στο πρώτο σκέλος. Μετά ήρθε η απόφαση που ακυρώθηκε. Μιλάμε για το καλοκαίρι του 2016. Ναι και αργότερα μέχρι που βγήκε η απόφαση και σχεδόν μέχρι το τέλος του χρόνου δεν είχαμε πρόβλημα. Όταν ξεκίνησε η διαδικασία για την πώληση του ΔΟΛ εξέφρασα το ενδιαφέρον. Εκεί άρχισαν τα προβλήματα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τις αιτίες της κόντρας με τον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα κάνω τον λαγό ούτε τον κολαούζο οποιασδήποτε Κυβέρνησης. Έκρινα πως έπρεπε να βοηθήσω τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ να σωθούν.

Την στάση του ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του για τους δικούς του λόγους είχαν βάλει σκοπό ζωής να κλείσουν το MEGA. Το κατάφεραν. Ήθελαν να κλείσουν και τα ΝΕΑ με το ΒΗΜΑ ή να υπάρξει άλλος που να τις αγοράσει και να είναι κάτι όπως το Έθνος, το Documento ή η Νέα Σελίδα.

Το εάν του ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μπουν άνθρωποι του Κυβερνώντος κόμματος στα ΝΕΑ ή το ΒΗΜΑ: Ισχύει ότι μου ζήτησαν να μπουν δικοί τους συνεργάτες. Εγώ είχα τους δικούς μου συνεργάτες. Το να συζητάμε κάποια πράγματα ναι αλλά για διευθυντικά στελέχη και ορισμένοι δημοσιογράφοι με μεγάλη διαδρομή ότι θα έπρεπε να απομακρυνθούν δεν θα μπορούσε να γίνει. Δεν θα το έκανα ποτέ.

Το εάν θέλει να πει ονόματα για τον ΣΥΡΙΖΑ: Εάν μου ζητηθεί να καταθέσω στην ελληνική δικαιοσύνη ονόματα και στοιχεία θα το κάνω. Δεν θα το κάνω όμως τώρα με ονόματα εδώ.

Το εάν ζήτησε να παραιτηθεί ο Καμμένος: Αυτή είναι μία άλλη άποψη. Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Στο να φτάσω εγώ στο σημείο να ζητήσω από τον Πρωθυπουργό της χώρας θα πρέπει να έχω μία πολύ μεγάλη οικειότητα ή να έχω συμφέροντα ή επιχειρήσεις που να έχουν δουλειές με το Υπουργείο Άμυνας ή με κάποιο άλλο Υπουργείο. Δεν είχα ποτέ δουλειά με Υπουργεία ή το κράτος. Η μόνη επαφή ήταν στον διαγωνισμό. Δεν έχω τέτοια σχέση ή οικειότητα με τον Πρωθυπουργό ή την Κυβέρνηση. Δεν είχα ποτέ αυτή η οικειότητα.

Την αντιπαράθεση με τον Καμμένο: Ο Καμμένος τι μπορούσε να μου κάνει εμένα; Για ότι μου έχει κάνει του έχω κάνει αγωγές ή έχω πάει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Δεν μου έχει κάνει καμία ζημιά. Είναι κουραστικό να ακούς κάθε μέρα. Δείτε στις δημοσκοπήσεις που είναι ο κ. Καμμένος. Το συνολικό κόστος για τα ΝΕΑ ή το ΒΗΜΑ ήταν πάνω από 22 ή 23 εκατ. ευρώ. Να χαρίσω 23 εκατ. στην Κυβέρνηση για τον κ. Καμμένο είναι υπερβολικό.

Τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ: Οι εφημερίδες από την ημέρα που άλλαξαν ιδιοκτησία έχουν παραμείνει στον ίδιο χώρο. Στο κέντρο και την αριστερά. Έχω δεχθεί πολλά παράπονα από τη Νέα Δημοκρατία και τα ρεπορτάζ μας αλλά δεν ασχολούμαι με αυτά.

Τις σχέσεις του με Μητσοτάκη και Ντόρα Μπακογιάννη: Είχα την τύχη και την τιμή να κάτσω μαζί τους. Ήταν τιμή που γνώρισα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που έχει επαληθευτεί σε πολλά.

Τις σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Έχουμε τυπικές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον έχω δει λίγες φορές. Δεν είναι ντροπή. Δεν ντρέπομαι για τους φίλους μου όπως η Ντόρα και ο Ισίδωρος που τους πάντρεψα. Δεν είναι κακό να υπάρχει μία φιλία. Δεν έχει να κάνει με εργολαβίες ή διαφθορές.

Τον Τσίπρα και το Noor1: Έχει καταντήσει κουραστικό. Πρώτον δεν έχω ουδεμία σχέση με το Noor1. Όσο εμπλέκεται ο κ. Τσίπρας άλλο τόσο εμπλέκομαι και εγώ.

Το εάν έχει χρηματοδοτήσει τη Νέα Δημοκρατία: Ουδέποτε έχω χρηματοδοτήσει τη Νέα Δημοκρατία. Είναι 1.200 ή 1.300 αυτά που μπορεί να είχα δώσει. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ που επηρεάζει γράφεται κάθε μέρα. Δεν έχω χρηματοδοτήσει. Θα το έλεγα.

Το γιατί επέλεξε να βοηθήσει τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ: Ξέρετε στη ζωή μας εκτός από το συμφέρον και το χρήμα μπορείς να αγαπάς τον τόπο σου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το εκφράσει. Ήταν αναγκαίο για τον τόπο να μην κλείσουν τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ. Να συνεχίσουν αυτοί οι καλοί δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι.

Τον Τσίπρα και ότι του λέει πως ελέγχει επτά εφημερίδες: Πρώτον ο κ. Τσίπρας είπε ότι ελέγχω επτά εφημερίδες. Είναι ο Αλέξης ο ψεύτης. Αναλυτικά: Εφημερίδα των Συντακτών, Αυγή, Νέα Σελίδα, Documento, Espresso, Δημοκρατία και Έθνος. Δεν έχω πρόβλημα να τις πω. Είναι επτά εφημερίδες που ελέγχει ο Τσίπρας. Εάν τις διαβάσετε αυτές τις επτά θα καταλάβετε. Εάν πάμε σε κανάλια το OPEN τι είναι; Η ΕΡΤ; Πως την έχουν καταντήσει δεν έχετε δει; Τα περισσότερα ΜΜΕ είναι υπέρ του.

Το εάν δίνει γραμμή στις δύο εφημερίδες και τις επιθέσεις του Τσίπρα: Δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο. Από την πρώτη στιγμή εμπιστεύθηκα τους διευθυντές. Κάνουν σωστά την δουλειά τους. Εάν διαβάσετε τα άρθρα κάνουν πολύ καλή δουλειά. Την γνώμη μου την συμμερίζονται χιλιάδες πολίτες. Είπε ότι δεν είχα την ευφράδεια λόγου. Ναι το παραδέχομαι. Συλλαβίζω μεγάλες αλήθειες και επιτυχίες. Δεν έχω την ευφράδεια να κοροϊδεύω τον ελληνικό λαό. Το αποκορύφωμα ήταν στο Μάτι με την σύσκεψη που έκανε. Ήξερε ότι είχαμε νεκρούς και κορόϊδευε.

Το νέο κανάλι του: Αυτό ξεκίνησε από το τέλος του 2015. Ήταν κάτι που ήμουν σύμφωνος. Υπήρχαν 4 κανάλια. Τώρα μπορεί να είναι 6. Συμφωνούσα τότε με την διαδικασία. Όταν έχεις καλούς δημοσιογράφους που μπορούν να γράψουν και να βγουν και στην τηλεόραση είναι καλό να το κάνεις αυτό. Κάνουν αυτήν την δουλειά ακόμα πιο καλά.

Το Noor 1: Είναι κάτι πολύ σοβαρό. Είναι ότι πιο άσχημο που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος. Με το χέρι στην καρδιά και κοιτώντας σας στα μάτια σας λέω ότι δεν έχω καμία σχέση. Ουδεμία σχέση. Θα δώσω ένα παράδειγμα. Μία εφημερίδα αγοράζει χαρτί. Ή εάν θέλετε ένα κανάλι θέλει πολλές κάμερες.

Όλα αυτά έχουν ελεγχθεί πολλές φορές και σωστά το κάνανε. Δεν έχει βρεθεί τίποτα. Έχει γίνει δικαστήριο και έχουν εξεταστεί τόσοι μάρτυρες. Το όνομά μας δεν υπάρχει πουθενά.

Τις ποδοσφαιρικές διώξεις: Είναι μία πονεμένη ιστορία. Έχει κάνει κύκλους. Θα δούμε και ποιοι δικαστές έχουν αναβαθμιστεί από αυτό. Δεν υπάρχει ουδεμία ανάμειξη δική μου. Έχουν γίνει και άλλα δικαστήρια και δεν έχω κάτι να φοβηθώ.

Τη Νέα Δημοκρατία και ότι θα τον σώσει, όπως λέει ο Τσίπρας: Ο κ. Τσίπρας έχει πει 5 εκατ. ψέματα και έχει διαπράξει 3 εκατ. εγκλήματα. Αυτό απαντάει στην ερώτησή σας.

Τον Πέτρο Κόκκαλη: Δεν θα το έλεγα πλήγμα. Θεωρώ ότι η ομάδα που έχουμε όσα έχει κάνει τα έχει κάνει χωρίς εκείνον. Όσα θα κάνει τα επόμενα χρόνια θα τα κάνει χωρίς αυτόν.

Τους ισχυρισμούς Κόκκαλη: Δεν ισχύει ότι του πρότεινα να γίνει Δήμαρχος. Είπε ο Κόκκαλης δεν δέχθηκε να είναι δοτός Δήμαρχος. Σας λέω έχετε διευθυντική θέση εκεί που εργάζεστε και σας κάνω πρόταση για πιο μεγάλη θέση. Μου λέτε ότι δεν θέλω να είμαι δοτός διευθυντής.

Τον Πέτρο Κόκκαλη και τις εταιρίες του πατέρα του: Του είχα πει ότι εταιρίες Ιντρακόμ, Ιντραλότ και τα σχετικά δεν θα έκαναν δουλειές με τον Δήμο ποτέ όσο ήμασταν εμείς εκεί. Το ήξερε και εκείνος και ο πατέρας του, παρότι ο Πέτρος Κόκκαλης το προσπάθησε.

Τον Ολυμπιακό και το εάν έχει βγάλει ή έχει βάλει χρήματα: Θα σας έλεγα να διαβάσετε τους ισολογισμούς. Από το 2010 μέχρι σήμερα όσον αφορά στον Ολυμπιακό και τον Ερασιτέχνη έχουμε βάλει πάνω από 100 εκατ. ευρώ και έχουμε πληρώσει πάνω από 150 εκατ. ευρώ σε φόρους.

Το τι παρέλαβε στον Ολυμπιακό: Τον Ολυμπιακό τον πήραμε με 40 εκατ. χρέη και με πολλές χορηγίες του Ολυμπιακού να έχουν εξαντληθεί. Εάν τα βάλουμε όλα μιλάμε για τριπλάσιο νούμερο.

Τη νέα κατάσταση στο ποδόσφαιρο, το φετινό πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ: Ο λόγος για τον οποίο έχουμε ξοδέψει τόσα χρήματα και παρά το Champions League και τις ακριβές μεταγραφές που έχουμε κάνει (σ.σ. όσον αφορά στο θέμα των πωλήσεων που ρωτήθηκε) και ότι έχουμε πληρώσει τα χρέη είναι πως ο Ολυμπιακός έχει πολύ υψηλό μπάτζετ. Ο Παναθηναϊκός του νταμπλ του 2010 ήταν το πιο ακριβό ρόστερ και είδατε το τι έγινε μετά. Εμείς κρατήσαμε πολύ υψηλό μπάτζετ και για τον Ολυμπιακό. Ξεχρεώσαμε ένα μεγάλο χρέος στον Ερασ. Ολυμπιακό που βρήκαμε.

Tags:
Κυβέρνηση, Noor 1, Ολυμπιακός, ΣΥΡΙΖΑ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Ευάγγελος Μαρινάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK