06:38 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Η πρόσοψη του κτιρίου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

Ανησυχία ΥΠΕΞ για απόρριψη ομογενούς από την «κούρσα» των αλβανικών εκλογών

© Φωτογραφία : SOOC/Nikos Libertas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανησυχία ΥΠΕΞ για απόρριψη υποψηφιότητας του προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρρας από την Εκλογική Επιτροπή Αλβανίας. Οι εκλογές αφορούν την ανάδειξη στελεχών της τποικής αυτοδιοίκησης.

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας, που απαρτίζεται από εκπροσώπους των αλβανικών κομμάτων, να απορρίψει την υποψηφιότητα του προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη για το αξίωμα του δημάρχου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

«Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής» τονίζει το ΥΠΕΞ «η απόφαση αυτή δεν έχει νομικό έρεισμα» επισημαίνοντας: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε τους εκπροσώπους της μειονότητας».

Οι δημοτικές εκλογές στην Αλβανία έχουν προκηρυχθεί για τον Ιούνιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό συμβαίνει δέκα μέρες, μετά από τον βανδαλισμό και την καταστροφή των δίγλωσσων (σ.σ. ελληνόγλωσσων και αλβανόφωνων) πινακίδων στον δήμο Φοινίκης όπως κατήγγειλαν οι Έλληνες ομογενείς της Αλβανίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της περιοχής ισχυρίστηκαν ότι Αλβανοί εθνικιστές βανδάλισαν τις δίγλωσσες πινακίδες, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος του οδικού άξονα Αγία Σαράντα — Αργυρόκαστρο.

Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση των πινακίδων ολοκληρώθηκε την Πέμπτη. Είχε προηγηθεί η αφαίρεσή τους από την αλβανική κυβέρνηση, η οποία επικαλέστηκε λόγους οδικής ασφάλειας και έλλειψης των σχετικών αδειών.

Tags:
ομογένεια, Υπουργείο Εξωτερικών, Ελλάδα, Αλβανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK