03:04 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Αλέξης Τσίπρας και Μπόικο Μπορίσοφ

Στη Βουλγαρία για τα εγκαίνια του αγωγού ΙGB ο Αλέξης Τσίπρας

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Στη Βουλγαρία θα βρεθεί σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ώστε να εγκαινιάσει με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ την έναρξη κατασκευής του αγωγού IGB.

Τα εγκαίνια της έναρξη κατασκευής του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας — Βουλγαρίας IGB θα κάνουν στο Κίρκοβο της Βουλγαρίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Βούλγαρος ομόλογός του Μπόικο Μπορίσοφ.

Η Ελλάδα, όπως σημειώνουν διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προωθεί όλα τα έργα υποδομής, τα οποία θα διασφαλίσουν τις συνθήκες ασφαλούς ενεργειακού εφοδιασμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Έργα τα οποία θα εξασφαλίσουν την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή, όπως και τον οικονομικό και γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι ο ΤAP, ο East-Med, ο πλωτός τερματικός σταθμός υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη που σχεδιάζεται και ο σταθμός υγροποιημένου αερίου στη Ρεβυθούσα.

Ακόμη οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο διασυνδετήριος αγωγός IGB αποτελεί ένα εμβληματικό έργο και μια βασική συνιστώσα της κάθετης διασύνδεσης των Βαλκανίων.

Παράλληλα, ενισχύει τη θέση της χώρας μας ως ενεργειακού κόμβου για την περιοχή, ενώ έχει προφανή οικονομικά οφέλη για τη χώρα μας, εφόσον στην κατασκευή θα συμμετάσχουν και ελληνικές εταιρείες.

Ο πρωθυπουργός, όπως έχει γίνει γνωστό αναμένεται να πραγματοποιήσει ομιλία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα εγκαίνια της έναρξης κατασκευής του IGB στις 11:45 το πρωί.

Tags:
IGB, φυσικό αέριο, αγωγός, Μπόικο Μπορίσοφ, Αλέξης Τσίπρας, Βουλγαρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK