17:32 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από ,
0 51
Βρείτε μας

Στις 26 Μαΐου οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες και να αποφασίσουν για την ηγεσία της Ευρώπης, σε μια περίοδο που ο ευρωσκεπτικισμός σημειώνει άνοδο και το ευρωπαϊκό όραμα φαίνεται να βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο καμπής.

Την Κυριακή 26 Μαΐου διεξάγονται οι ευρωεκλογές 2019 ταυτόχρονα με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οι πολίτες έδειχναν πάντοτε ένα πιο περιορισμένο ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές ή και τις αυτοδιοικητικές.

Οι ευρωεκλογές 2019 όμως, ιδιαίτερα για τους Έλληνες, είναι ξεχωριστές. Και αυτό, γιατί τον περασμένο Αύγουστο η Ελλάδα βγήκε από το μνημόνιο, όμως ακόμα φέρει και τα σημάδια της πολυετούς κρίσης και έχει δρόμο μακρύ μπροστά της. Οι Έλληνες λοιπόν καλούνται, όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, να αποφασίσουν για το αύριο της Ευρώπης, για το ποιους θέλουν να τους εκπροσωπούν στην Ευρώπη.

Το Sputnik βγήκε στους δρόμους στην Αθήνα και μίλησε με πολίτες όλων των ηλικιών που θα προσέλθουν την προσεχή Κυριακή στις κάλπες ή και όχι, και τους ρώτησε ποια είναι η άποψή τους για τις ευρωεκλογές και την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι απαντήσεις στο βίντεο που ακολουθεί.

Σχετικά:

Ευρωεκλογές 2019
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK